Συνολικά 18 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους τις τελευταίες 24 ώρες σε διάφορες περιοχές του Ιράκ, μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP).

Στην πόλη Κιρκούκ στο βόρειο τμήμα της ασιατικής χώρας 12 κάτοικοι σκοτώθηκαν και 18 οδηγήθηκαν με τραύματα στα κατά τόπους νοσοκομεία ύστερα από διπλή βομβιστική επίθεση. Παράλληλα, έξι άνθρωποι έπεσαν νεκροί, όταν παγιδευμένα οχήματα ανατινάχτηκαν σε συνοικίες της Βαγδάτης, όπου κατοικούν κυρίως Σιίτες Μουσουλμάνοι. Ιατρικές πηγές που επικαλείται το AFP αναφέρουν ότι ο αριθμός των τραυματιών στην ιρακινή πρωτεύουσα έφθασε τους 33, εκ των οποίων αρκετοί νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μετά την αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων από το Ιράκ (31 Δεκεμβρίου 2011) παρατηρείται μια έξαρση βίας ανάμεσα σε Σουνίτες και Σιίτες Μουσουλμάνους, με χιλιάδες ανθρώπους να έχουν σκοτωθεί σε βομβιστικές επιθέσεις και ανταλλαγή πυρών μεταξύ ενόπλων, την ίδια στιγμή που η κεντρική κυβέρνηση αδυνατεί να αποκαταστήσει την ηρεμία στο εσωτερικό της ασιατικής χώρας.

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης