Ήδη από τις πρώτες μέρες της ανάληψης των καθηκόντων του στην προεδρία της Γαλλίας, τον Φρανσουά Ολάντ συνόδευσε μία κόντρα μεγατόνων μεταξύ της νυν συντρόφου του Βαλερί Τριερβελέρ και της πρώην συντρόφου του και μητέρα των παιδιών του Σεγκολέν Ρουαγιάλ. Τότε, η δημοτικότητά του ήταν στα ύψη και οι περισσότεροι -αν όχι όλοι- δήλωναν χαριτολογώντας πως κάθε Σοσιαλιστή πρόεδρο του σέβεται τον εαυτό του, ακολουθούν και φήμες περί φλογερού ερωτικού ταμπεραμέντου.

Σήμερα, ενάμισι χρόνο μετά τις γαλλικές προεδρικές εκλογές, η δημοτικότητα του Γάλλου προέδρου έχει κατρακυλήσει στα τάρταρα (μάλιστα, σε πρόσφατη εμφάνισή του στην Τουλούζη δέχθηκε τις αποδοκιμασίες και τα γιουχαΐσματα των συγκεντρωμένων) κι ένα ερωτικό σκάνδαλο έρχεται να την κλονίσει ακόμη περισσότερο.  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το εβδομαδιαίο περιοδικό Closer προανήγγειλε στην ηλεκτρονική του σελίδα εκτενές φωτογραφικό υλικό από το κρυφό ειδύλλιο του Φρανσουά Ολάντ με τη γνωστή στο γαλλικό κοινό κωμική ηθοποιό Ζουλί Γκαγιέ. Το περιοδικό που αναμένεται να κυκλοφορήσει την Παρασκευή με επτασέλιδο φωτογραφικό αφιέρωμα στη «μυστική αγάπη του προέδρου» – όπως τη χαρακτηρίζουν οι συντάκτες του- θεωρείται βέβαιο πως θα προκαλέσει κραδασμούς στην ήδη πληγωμένη δημοτικότητα του ερωτιάρη Ολάντ.

Πάντως, να σημειωθεί ότι οι φήμες για κρυφή σχέση του Γάλλου προέδρου με την ηθοποιό είχαν ξεσπάσει από τον Μάρτιο του 2013 και αναζοπυρώθηκαν στα μέσα του Δεκεμβρίου του 2013, όταν η Γκαγιέ φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Grand Journal» και υπεβλήθη σε αδιάκριτες ερωτήσεις από τον παρουσιαστή αναφορικά με τον Φρανσουά Ολάντ και την καμπάνια στην οποία είχε συμμετάσχει εκείνη το 2012 υπέρ του. Ειδικότερα, η 41χρονη ηθοποιός είχε εμφανιστεί σε ένα βίντεο της προεκλογικής εκστρατείας του Ολάντ όπου περιέγραφε τον τότε προεδρικό υποψήφιο ως άνθρωπο «ταπεινό», «εξαιρετικό» που «πραγματικά ακούει». Πάντως, η Γκαγιέ από τον Μάρτιο έχει υποβάλει καταγγελία στην εισαγγελία του Παρισιού για τον εντοπισμό των δραστών της φήμης που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο, για πιθανή σχέση της με τον Γάλλο πρόεδρο.

Το περιοδικό στην ηλεκτρονική του έκδοση έχει θολώσει το παπαρατσίστικο εξώφυλλό του

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πάντως, το περιοδικό στην ηλεκτρονική του έκδοση δημοσιεύει αποσπάσματα από το ρεπορτάζ που θα κυκλοφορήσει σε λίγες ώρες στα γαλλικά κιόσκια. Σε αυτά αναφέρεται ότι  ο πρόεδρος δεν είναι πλέον μαζί με την Βαλερί Τριαρβελέρ, αλλά με την Γκαγιέ.

Σύμφωνα μάλιστα με έναν μάρτυρα που επικαλείται το περιοδικό «ο Φρανσουά Ολάντ δεν θα πάει στο 15ο (σ.σ. το δημοτικό διαμέρισμα του Παρισιού όπου ζει η Βαλερί Τριαρβελέρ), αλλά στο 11ο, όπου ζει η ηθοποιός». Στην ιστοσελίδα του το περιοδικό εμφανίζει το έντυπο πρωτοσέλιδο του όπου αν και έχει γίνει ψηφιακή επεξεργασία διακρίνεται μια θολή φιγούρα όπου προφανώς είναι ο πρόεδρος Ολάντ και η αρχή του τίτλου : «Love ( … )».

Παράλληλα, παρατίθενται λεπτομέρειες από την καθημερινότητα του «ζευγαριού», όπως ότι ο Ολάντ συναντιέται κάθε εβδομάδα με την ηθοποιό, με μυστικό τρόπο και προφανή κάλυψη γεγονός που εκτός των άλλων εγείρει ζήτημα ασφάλειας του προέδρου. «Ο αρχηγός του κράτους συνοδεύεται από έναν σωματοφύλακα που προστατεύει το απόρρητο των συναντήσεων με την ηθοποιό και φέρνει ακόμα και κρουασάν!» γράφει ο συντάκτης.

Όπως αναφέρουν τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης, δημοσιογράφοι προσπαθούν ώρες να λάβουν μια απάντηση από τα Ηλύσια Πεδία, αλλά ακόμη δεν υπάρχει αντίδραση από πλευράς προεδρίας, ενώ επίσημα πρώτη κυρία στην καρδιά του Γάλλου προέδρου εμφανίζεται η δημοσιογράφος Βαλερί Τριερβελέρ.

Επιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης