Το Ισραήλ ξεκίνησε εκ νέου πάλι αεροπορικές επιδρομές στη Λωρίδα της Γάζας, έξι ώρες αφότου συμφώνησε μονομερώς στην πρόταση εκεχειρίας της Αιγύπτου, η οποία όμως δεν έγινε αποδεκτή από τη Χαμάς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μετά από οκτώ ημέρες σφοδρών βομβαρδισμών της Γάζας που άφησαν πίσω τους 192 Παλαιστινίους νεκρούς, το υπουργικό συμβούλιο ασφαλείας του Ισραήλ ενέκρινε νωρίτερα την πρόταση της Αιγύπτου για κατάπαυση του πυρός, λίγα λεπτά πριν από την έναρξη της εφαρμογής της στις 09.00 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδος), ανακοίνωσαν ισραηλινοί αξιωματούχοι.

Το υπουργικό συμβούλιο ασφαλείας συνεδρίασε υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Μπεντζαμίν Νετανιάχου στο αρχηγείο του ισραηλινού στρατού στο Τελ Αβίβ.

Όπως δήλωσε ο Νετανιάχου, η χώρα του βλέπει την πρόταση εκεχειρίας της Αιγύπτου ως μια ευκαιρία για την αποστρατιωτικοποίηση της Λωρίδας της Γάζας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο ισραηλινός πρωθυπουργός προειδοποίησε ωστόσο πως αν η Χαμάς απορρίψει την εκεχειρία που προτείνει η Αίγυπτος και συνεχίσει τις ρίψεις ρουκετών, τότε ο ισραηλινός στρατός θα διευρύνει τις επιχειρήσεις του στη Λωρίδα της Γάζας.

Όπερ και εγένετο…

Διαβάστε επίσης: Το Ισραήλ αποδέχτηκε την αιγυπτιακή πρόταση για κατάπαυση του πυρός

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης