Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι διαδικασίες για τις ρυθμίσεις των ενυπόθηκων δανείων, μετά την κατάθεση στη Βουλή του σχετικού νομοσχεδίου.

Σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις, προβλέπεται η χορήγηση 48μηνης περιόδου σε δανειολήπτες, στη διάρκεια της οποίας θα καταβάλλουν χαμηλή δόση, που δεν θα υπερβαίνει το 30% του μηνιαίου εισοδήματός τους. Πρόκειται για δάνεια που συνήφθησαν μέχρι τις 30 Ιουνίου του 2010 αλλά και όσα διακανονίστηκαν από τους οφειλέτες και τις τράπεζες έπειτα από αυτήν την ημερομηνία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για την υπαγωγή των νοικοκυριών στο πρόγραμμα διευκόλυνσης υπάρχουν συγκεκριμένες προϋποθέσεις, ενώ οι δικαιούχοι πρέπει να πληρούν ορισμένα εισοδηματικά κριτήρια.

Ειδικότερα, αφορά ανέργους, φυσικά πρόσωπα (μισθωτούς στον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα και συνταξιούχους) με καθαρό ατομικό εισόδημα τα 15.000 ευρώ, οικογενειακό τα 25.000 ευρώ και τα 30.000 ευρώ για νοικοκυριά με τρία παιδιά και πάνω, καθώς και με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω. Για τους ανέργους, μάλιστα, προβλέπεται η μηδενική καταβολή για διάστημα 6 μηνών μέσα στην τετραετή περίοδο καθώς και για καθαρά ατομικά εισοδήματα κάτω των 9.000 ευρώ και οικογενειακά κάτω των 15.000 ευρώ.

Διαβάστε αναλυτικά όλο το νομοσχέδιο

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης