Παροχή υπηρεσιών με το… αζημίωτο! Ποσό μέχρι 11,7 εκατ. ευρώ αναμένεται να εισπράξουν οι Deutsche Bank και Morgan Stanley για τις υπηρεσίες τους στο πρόγραμμα επαναγοράς ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου.

Σε περίπτωση μη ολοκλήρωσης της επαναγοράς, θα καταβληθεί αποζημίωση ύψους 700.000 ευρώ για την κάλυψη νομικών και λοιπών εξόδων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως αναφέρεται σε απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, κ. Χρήστου Σταϊκούρα, η Deutsche Bank θα ασκήσει καθήκοντα «Lead Structuring Agent» καθώς και «Dealer Manager» από κοινού με τη Morgan Stanley για τον «σχεδιασμό, τη διαχείριση, την προώθηση και ολοκλήρωση της διαδικασίας επαναγοράς ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου από τον ιδιωτικό τομέα στο πλαίσιο της από 27 Νοεμβρίου 2012 δήλωσης του Eurogroup».

Τα δύο χρηματοπιστωτικά ιδρύματα θα συνδράμουν το Δημόσιο:

– στον «σχεδιασμό της διαδικασίας επαναγοράς, τη σύνταξη του κειμένου των προσκλήσεων επαναγοράς και την τιμολόγηση αυτής, προκειμένου να επιτευχθεί η βέλτιστη συνεισφορά στην επίτευξη βιωσιμότητας του δημόσιου χρέους»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

– στον εντοπισμό και την επικοινωνία με τους κατόχους ομολόγων και την «παροχή πληροφοριών και διευκρινίσεων προς αυτούς σε σχέση με ερωτήσεις που θα θέτουν καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας επαναγοράς, μέσω του εκτεταμένου παγκοσμίως δικτύου τους με τη διάθεση όλου του απαραίτητου προσωπικού και μέσων»

– «στη διανομή όλου του απαραίτητου υλικού που αφορά στις προσκλήσεις προς τους ομολογιούχους, λαμβάνοντας υπ’ όψιν τους ισχύοντες τοπικούς νομικούς περιορισμούς, κάνοντας χρήση συμπληρωματικών υπηρεσιών από εξειδικευμένες εταιρείες για τη συγκέντρωση και ανάλυση των προσφορών»

– «στον καθορισμό των αποδεκτών προσφορών ανάλογα με τα προσφερόμενα ποσά ανά τιμή, προκειμένου να επιτευχθεί η βέλτιστη απομείωση του δημόσιου χρέους».

Eπιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης