Είναι γνωστή η ρήση πως Πολιτική είναι η τέχνη του εφικτού. Ο Άδωνις Γεωργιάδης επιμένει να αποδείξει πως Πολιτική είναι η τέχνη του αποπροσανατολισμού. Καλεσμένος σε πρωινή εκπομπή τηλεοπτικού σταθμού ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επιχείρησε να συνδέσει τον εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη όχι με τη Νέα Δημοκρατία, την οικογένεια Μητσοτάκη και τον πρόεδρό της, σχέση εμπεδωμένη και θεσπισμένη, σχέση οικονομική, οικογενειακή και συγγενική, αλλά με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Πρόκειται για πολιτικό άλμα επί… κοντώ, αλλά σε τέτοιες δραστηριότητες αρέσκεται και κυρίως «θριαμβεύει» ο πρώην δεξιός βραχίονας του Γιώργου Καρατζαφέρη, υπουργός του ακροδεξιού ΛΑΟΣ, αργότερα Σαμαρικός εκ μετεγγραφής για να καταλήξει στην αυλή των θαυμάτων του Κυριάκου Μητσοτάκη. Παράδειγμα συνέπειας, συνέχειας και πολιτικής αξιοπρέπειας. Προκειμένου να διασκεδάσει (λόγω της υπόθεσης NOOR1) την ταύτιση του ιδίου και του κόμματός του με τον εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη και την εξάρτησή του από τα ΜΜΕ που ελέγχει ο επιχειρηματίας, ο Άδωνις Γεωργιάδης παρουσιάζει μία ενδιαφέρουσα πολιτική θεωρία. Ο κουμπάρος της οικογένειας Μητσοτάκη, χρηματοδότης της ΝΔ και φανατικός παρακολουθητής του οδοιπορικού του Μπερλουσκόνι κ. Μαρινάκης αναδεικνύεται ως άνθρωπος που βοήθησε τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα, ως παράγων στον οποίο οφείλεται η εκλογή της Δούρου στην Περιφέρεια, ως Κυανοπώγων στον οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ χρωστά την πολιτική του ηγεμονία. Προφανώς, ο κ. Γεωργιάδης ανέγνωσε ανάποδα τον Ιονέσκο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο αντιπρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι υποχρεωμένος εκ του ρόλου του να ακροβατεί μεταξύ της πολιτικής αυτο-γελοιοποίησης και της πολιτικής υστερίας. Δεν διαθέτει άλλες εναλλακτικές. Είναι καταδικασμένος να υποστεί τον ευτελισμό της αποπομπής του γελωτοποιού του βασιλιά μετά την καρατόμηση του ηγεμόνα από το πλήθος των απογοητευμένων αυλικών. Σε κάποια στιγμή πολιτικής αυτογνωσίας ο Κωνσταντίνος Καραμανλής είχε διατυπώσει την εξής φράση: «Μπορείς να κοροϊδεύεις ορισμένους για μεγάλο χρονικό διάστημα. Μπορείς να κοροϊδέψεις πολλούς για ένα πολύ μικρό χρονικό διάστημα. Δεν είναι δυνατόν να τους κοροϊδεύεις όλους για μεγάλο χρονικό διάστημα». Ναι, τελικά, η Πολιτική είναι προφανώς η τέχνη του εφικτού.

Παρακολουθήστε την «πρωινή πολιτική γυμναστική» του Αδώνιδος. Είναι απολαυστική.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης