Δραστικές αλλαγές στο πρόγραμμα «Αριάδνη», το οποίο στοχεύει στην αντιμετώπιση του φαινομένου των συντάξεων-μαϊμού, αναμένεται να εξετάσει κατά τη σημερινή ευρεία κυβερνητική σύσκεψη που θα έχει η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας.

Οι αλλαγές θα αφορούν στις διατάξεις του προγράμματος που προβλέπουν την υποχρέωση των πολιτών να δηλώνουν κάθε αλλαγή της οικογενειακής τους κατάστασης σε συμβολαιογράφο, καταβάλλοντας το αντίστοιχο αντίτιμο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συγκεκριμένα, οι πολίτες αντιδρούν στο ότι πρέπει να καταβάλλουν παράβολο 50 ευρώ για κάθε τέτοια συμβολαιογραφική πράξη, ενώ οι συμβολαιογράφοι διαμαρτύρονται για το γεγονός ότι το καθαρό ποσό που θα έφτανε σε εκείνους θα ήταν πολύ μικρό, της τάξεως των 15 ευρώ, ενώ ο όγκος της δουλειάς τους θα αυξανόταν πολύ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από το επίκεντρο του προγράμματος βγαίνουν οι συμβολαιογράφοι και μπαίνουν τα ηλεκτρονικά συστήματα.

Συγκεκριμένα, για τις γεννήσεις αλλά και τους θανάτους αναμένεται να αποφασιστεί ότι θα ενημερώνονται τα ασφαλιστικά ταμεία από τα ληξιαρχεία. Αντίστοιχα, για τους γάμους θα παρέχεται ενημέρωση στα ταμεία από τις εφορίες όπου καταβάλλονται και τα σχετικά παράβολα, ενώ για τα σύμφωνα συμβίωσης τα ταμεία θα ενημερώνονται από τους συμβολαιογράφους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης