«Αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης νομίζει ότι φορώντας “μάσκα Σαμαρά” θα κερδίσει ψήφους, γρήγορα θα διαπιστώσει ότι από αυτό θα πάθει ζημιά και θα το δει την πρώτη φορά που θα βγει εκτός συνόρων, αν επιχειρήσει να εξηγήσει στους διεθνείς συνομιλητές του τη γραμμή της ΝΔ για το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ» σημείωσε, σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο», ο επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλης.

Κατηγόρησε, δε, τη ΝΔ για «εθνικά ανεύθυνη στάση», αφού «ο Κυρ. Μητσοτάκης βρίσκεται σε πλήρη αναντιστοιχία και με τον πατέρα του, και με τον Κώστα Καραμανλή, και ποντάρει στην πτώση της κυβέρνησης».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αλλά δεν είναι κοινή η στάση της αντιπολίτευσης. «Αντίθετα, βλέπω ότι έχουν πάρει θετική θέση στο θέμα το Ποτάμι, η ΔΗΜΑΡ και το ΚΚΕ, μακριά από την ανευθυνότητα της ΝΔ. Σημειώνω, επίσης, ότι μέχρι στιγμής η Φώφη Γεννηματά, αν και δεν έχει πάρει σαφή θέση επί του ζητήματος, έχει αποφύγει να ταυτιστεί με την ανεύθυνη στάση της ΝΔ. Εφόσον, λοιπόν, από αυτήν την κινητικότητα υπάρξει λύση -και υπάρχουν ενδείξεις ότι αυτό είναι εφικτό- στην κατεύθυνση που είχε επιδιώξει ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, αλλά και ο Συνασπισμός της Αριστεράς εκείνη την περίοδο ή στη συνέχεια ο Κώστας Καραμανλής το 2007-2008, νομίζω ότι θα διαμορφωθεί μία άνετη πλειοψηφία στη Βουλή για να στηρίξει αυτήν την πρόταση».

Άλλωστε, συμπλήρωσε ο Δημήτρης Παπαδημούλης, «τα θέματα αυτά της εξωτερικής πολιτικής, τα λεγόμενα και εθνικά, δεν προσφέρονται για μικροπολιτική. Όσο μεγαλύτερη είναι η συναίνεση στο εσωτερικό της χώρας, τόσο το καλύτερο για την ίδια τη χώρα, ανεξαρτήτως κυβερνήσεων».

Για τη γενική πολιτική συγκυρία, τέλος, τόνισε: «Το 2018 θα είναι μια χρονιά καλύτερη από το 2017. Και μπορεί να είναι και κάτι παραπάνω: μια χρονιά-ορόσημο για την Ελλάδα συνολικά, καθώς δεν θα είναι η χρονιά των εκλογών -όπως ονειρεύεται εδώ και δύο χρόνια ο Κυριάκος Μητσοτάκης-, αλλά εξόδου από το μνημόνιο και της επεξεργασίας -για πρώτη φορά από την έναρξη της κρίσης- ενός ελληνικού σχεδίου “made in Greece” για την περίοδο 2019 – 2023, με το οποίο η κυβέρνηση και ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιδιώξουν μία νέα 4ετία με πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης