Αποστολή στη Μυτιλήνη: Νίκος Χριστοφάκης

Στο πλευρό των προσφύγων στη Λέσβο βρέθηκαν ο Πάπας Φραγκίσκος, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος και ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, σε μια προσπάθεια να ευαισθητοποιήσουν την παγκόσμια κοινή γνώμη για το προσφυγικό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Δεν είστε μόνοι», είπε στους πρόσφυγες ο Ποντίφικας, κατά την ομιλία του στο κέντρο φιλοξενίας στη Μόρια, καλώντας τους να μην χάνουν την ελπίδα τους.

Απηύθυνε έκκληση για την εξεύρεση λύσης στο προσφυγικό, λέγοντας:

«Ήρθα εδώ με τους αδελφούς μου, τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο και τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο απλά και μόνο για να σταθώ δίπλα σας, για να ακούσω τις ιστορίες σας. Ήρθαμε για να εφιστήσουμε και πάλι την προσοχή του κόσμου στη σοβαρή αυτή ανθρωπιστική κρίση. Ήρθαμε για να κάνουμε μια έκκληση ώστε να βρεθεί μια λύση. Θα θέλαμε να ενώσουμε τις φωνές μας με τις φωνές σας και να μιλήσουμε στο όνομά σας ως άνθρωποι που εκπροσωπούν την πίστη, ελπίζοντας ο κόσμος να προσέξει αυτές τις καταστάσεις και να αποκριθεί».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ευχαριστώντας τους Έλληνες ο Πάπας τόνισε ότι «ο ελληνικός λαός με μεγάλη γενναιοδωρία ανταποκρίθηκε στις ανάγκες των προσφύγων παρόλο που διανύει δύσκολη περίοδο».

Φωτογραφίες από το λιμάνι:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης