Ολοκληρώθηκε η ορκωμοσία των βουλευτών η οποία ξεκίνησε λίγο μετά τις 11.00 το πρωί. 

Ο Νικήτας Κακλαμάνης, παλαιότερος αντιπρόεδρος της περασμένης κοινοβουλευτικής περιόδου, κάλεσε ως προσωρινούς γραμματείς τους νεότερους σε ηλικία βουλευτές, δηλαδή τον Μάριο Κάτση και Στάθη Γιαννακίδη από τον ΣΥΡΙΖΑ και τους Γιάννη Κεφαλογιάννη και Νίκη Κεραμέως από την Ν.Δ..

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ακολούθως ανέγνωσε τα Προεδρικά Διατάγματα για την διάλυση και την σύγκληση της Βουλής και τις επιστολές με τις οποίες αρχηγοί των κομμάτων δηλώνουν ποιες εκλογικές περιφέρειες επιλέγουν.

Ο Πρωθυπουργός και Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας επέλεξε το Ηράκλειο (αντί της Λάρισας), ο πρόεδρος της Ν.Δ. Βαγγέλης Μεϊμαράκης την Β΄ Αθηνών (αντί του Ηρακλείου), ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος την Α΄ Αθηνών (αντί της Β Αθηνών), η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά την Β’ Αθηνών (αντί της Αχαΐας) και ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης την Β΄ Αθηνών (αντί της Α Θεσσαλονίκης).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αύριο θα ακολουθήσει η εκλογή του νέου προέδρου της Bουλής. Του Σώματος θα προεδρεύσει ο Νικήτας Κακλαμάνης, ως ο παλαιότερος, από τους επανεκλεγέντες αντιπροέδρους της προηγούμενης Βουλής.

Οι προγραμματικές δηλώσεις θα αρχίσουν τη Δευτέρα 5 Οκτωβρίου και η ψηφοφορία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης αναμένεται τα μεσάνυχτα της Τετάρτης, 7 Οκτωβρίου.

Φωτογραφίες: ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης