ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ TH ΣΥΝΕΧΗ ΡΟΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗ SINGULAR LOGIC
ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με μια ξεκάθαρη απάντηση του ελληνικού λαού, ο οποίος, σε συντριπτικό ποσοστό, άνω του 60%, ψήφισε στο δημοψήφισμα «Όχι» στα μέτρα λιτότητας, ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση έχουν να διαχειριστούν από πιο πλεονεκτική πολιτικά θέση τους πιστωτές.

Οι Έλληνες πολίτες έστειλαν ένα ηχηρό μήνυμα στην Ευρώπη, αλλά και στην προπαγάνδα από καθεστωτικά μέσα ενημέρωσης που έδωσαν ανοικτά αγώνα υπέρ του «Ναι» και πλέον οι μιντιάρχες βρίσκονται ενώπιον του κυβερνητικού πραιτωρίου. Oι εταιρείες δημοσκοπήσεων υπέστησαν πανωλεθρία προβλέποντας την επικράτηση του «ΝΑΙ», με τη διαδικτυακή ψηφοφορία του zougla.gr να επιβεβαιώνεται πανηγυρικά πετυχαίνοντας τη μεγάλη διαφορά μεταξύ του «ΟΧΙ» και του «ΝΑΙ».

Η Δευτέρα που ξημερώνει θα είναι ακόμη πιο δύσκολη, καθώς οι συνθήκες παραμένουν ιδιαίτερα πιεστικές: δεδομένου ότι η τραπεζική ρευστότητα έχει σχεδόν στεγνώσει και είναι διασφαλισμένη μέχρι τα μεσάνυκτα της Δευτέρας, τα μάτια όλων είναι στραμμένα στη Φρανκφούρτη, όπου το πρωί συνεδριάζει η ΕΚΤ για να αποφασίσει αν θα παράσχει ζωτική ένεση ρευστότητας στην ελληνική οικονομία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

O πρωθυπουργός επέλεξε την οδό της συνεννόησης με τους άλλους πολιτικούς αρχηγούς, με τους οποίους θα συναντηθεί στις 10:00 το πρωί της Δευτέρας, σε μια προσπάθεια να ενισχύσει το εσωτερικό μέτωπο έναντι των πιστωτών.  Πάντως, τα κόμματα της αντιπολίτευσης έσπευσαν να υπενθυμίσουν στον πρωθυπουργό ότι «θα βάλουν πλάτη» αλλά και τη δέσμευσή του ότι θα έχει συμφωνία εντός 48 ωρών.

Για την ώρα, oι θεσμοί ανακοίνωσαν ότι το πρωί θα πραγματοποιηθεί τηλεδιάσκεψη μεταξύ των κ.κ. Γιούνκερ, Τουσκ, Ντράγκι και Ντάισελμπλουμ για την Ελλάδα, ενώ έχει προγραμματιστεί τηλεδιάσκεψη του Euroworking Group.

«Από αύριο, με το ΟΧΙ του λαού κόντρα στον φόβο που δημιούργησαν με τα ΜΜΕ της ολιγαρχίας και το κλείσιμο των τραπεζών, θα καλέσουμε έναν έναν τους εταίρους μας να βρούμε λύση. Προς τιμήν του ΔΝΤ που εξέδωσε έκθεση που δικαιώνει το αίτημά μας για ανάγκη εξεύρεσης λύσης. Από αύριο η Ευρώπη αρχίζει να γιατρεύει τις πληγές της» δήλωσε το βράδυ της Κυριακής ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης.

Το Μέγαρο Μαξίμου σχολίασε: «Πρόκειται για μια πολύ σημαντική επιλογή του ελληνικού λαού κάτω από δύσκολες συνθήκες». Συνεργάτες του πρωθυπουργού ανέφεραν: «Στέλνει δυνατό μήνυμα στην Ευρώπη ο ίδιος ο λαός». Επεσήμαναν, δε, ότι πλέον σημασία έχει να υπάρξει ενότητα και ομοψυχία, και κατέληξαν λέγοντας ότι: «Ξεκινούν οι διαπραγματεύσεις».

Ωστόσο, το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος φέρνει και ευρύτερες αναταράξεις στο πολιτικό σκηνικό. Η ΝΔ βράζει, με τον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά να παραιτείται και να ορίζει προσωρινό αρχηγό τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

Το ηχηρό ΟΧΙ

Συντριπτικό προβάδισμα υπέρ του «ΟΧΙ» δίνουν τα αποτελέσματα του Υπουργείου Εσωτερικών βάσει της ενσωμάτωσης των ψήφων στην ελληνική επικράτεια.

Ειδικότερα, με ενσωματωμένο το 100 % (19.159/19.159 τμήματα), το εκλογικό σώμα ψήφισε ως εξής:

  • Δεν εγκρίνεται/ΟΧΙ: 61,31%
  • Εγκρίνεται/ΝΑΙ: 38,69%

    Έκτακτη συνεδρίαση του EuroWorking Group και τετ α τετ Ολάντ – Μέρκελ

    Οι κάλπες στήθηκαν μέσα σε κλίμα πόλωσης και με τη ρευστότητα να βρίσκεται στο κόκκινο.

    Οι κάλπες στήθηκαν μέσα σε κλίμα πόλωσης και με τη ρευστότητα να βρίσκεται στο κόκκινο. Ήδη η ελληνική κυβέρνηση ετοιμάζεται  να υποβάλει αίτημα στην ΕΚΤ για αύξηση των διαθέσιμων κεφαλαίων στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα μέσω του ELAΉδη η ελληνική κυβέρνηση ετοιμάζεται να υποβάλει αίτημα στην ΕΚΤ για αύξηση των διαθέσιμων κεφαλαίων στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα μέσω του ELA. Υπενθυμίζεται πως η πρόεδρος της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών Λούκα Κατσέλη έχει παραδεχθεί ότι με το υφιστάμενο καθεστώς το διαθέσιμο ρευστό στις τράπεζες επαρκεί έως το βράδυ της Δευτέρας.

    Το συγκεκριμένο δημοψήφισμα διοργανώθηκε σε μια από τις πιο κρίσιμες χρονικές συγκυρίες στη μεταπολιτευτική ιστορία της χώρας και ενώ όλα τα βλέμματα της Ευρώπης παραμένουν στραμμένα στην Ελλάδα. Όπως έγινε γνωστό, Άνγκελα Μέρκελ και Φρανσουά Ολάντ θα έχουν συνάντηση το βράδυ της Δευτέρας στο Παρίσι, «για να αποτιμήσουν τις συνέπειες του δημοψηφίσματος στην Ελλάδα». Παράλληλα, την ίδια ημέρα συνεδριάζει εκτάκτως το Euro Working Group μέσω τηλεδιάσκεψης.

    Διαβάστε επίσης:

    σχόλια αναγνωστών
    oδηγός χρήσης