Στην αντεπίθεση πέρασε η ευρωβουλευτής Σοφία Σακοράφα, η οποία δέχτηκε τα βέλη των συντρόφων της, όταν σχολίασε την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου, καυτηριάζοντας την εξοντωτική πολιτική λιτότητας.

Δείτε τη νέα ανακοίνωση:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

“Για την πολιτική που εφαρμόζουν και την καταδίκασα, το υπερταμείο, τη φορολεηλασία, τον ΕΝΦΙΑ, το ασφαλιστικό, τη συμφωνία παράδοσης του ελληνικού λαού και της Ελλάδας για 99 χρόνια στους δανειστές, ένοχη σιωπή από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Αντίθετα υιοθέτησαν λογικές “αυριανικού τύπου” και φτηνών προσωπικών επιθέσεων.

Ο αριστερός έναντι του ήθους της αριστεράς δεν είναι δήθεν φορέας της. Είναι το ηθικό υποκείμενο των δράσεών του. Αυτό το ξέρουν καλά οι κοινωνικές δομές με τις οποίες συνεργαζόμαστε όλον αυτόν τον καιρό. Αποτελεσματικά, διάφανα και σε πολλές περιπτώσεις καίρια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μια συνεργασία που δεν έχει ως διαμεσολαβητές κομματικούς γραφειοκρατικούς μηχανισμούς αμφίβολης αποτελεσματικότητας, για τους οποίους εξαρχής είχα διατυπώσει σε υψηλό επίπεδο την άποψή μου. Tόσο αμφίβολης αποτελεσματικότητας, όπως το είχα προβλέψει και για το λόγο αυτό είχα ζητήσει διαφανή λειτουργία, ώστε ούτε ένα στοιχείο δημοσιοποιημένο δεν υπάρχει όλα αυτά τα χρόνια.

Είναι δε, εξαιρετικά ενδιαφέρον να εξετάσουμε την πορεία όλων, επαγγελματική και πολιτική, από την αρχή έως σήμερα, για να εξακριβώσουμε το βιογραφικό του καθενός, για να διαπιστώσουμε την έμπρακτη συνέπεια του καθενός και για να διακρίνουμε ανάμεσα σε δοτούς και πάντα αιρετούς.
Κυρίως για να θυμηθούμε την κρίσιμη στιγμή ποιος είπε ΟΧΙ, αδιαφορώντας για πολιτικές καριέρες και υπουργεία και θώκους. Ήταν τότε που η κάθετη απόφασή μου να μην παραδώσω την έδρα μου, ώστε να συνεχίσω να υπηρετώ την εντολή των πολιτών που με εμπιστεύθηκαν, θέτοντας πάντα τις επιλογές μου στην κρίση τους, έβρισκε σύμφωνη την ηθική του τότε ΣΥΡΙΖΑ.

Σήμερα το ΟΧΙ που υπηρετώ είναι καταγεγραμμένο, μεγάλο και δεν το χαρίζω σε κανέναν από αυτούς που εν μια νυκτί το μετέτρεψαν σε ντροπιαστικό ΝΑΙ.

Κλείνοντας τονίζω ότι σε τέτοιου είδους χυδαίες και ανήθικες επιθέσεις δεν πρόκειται να απαντήσω ξανά. Θα ασκώ όμως διαρκώς και επιμόνως σκληρό έλεγχο, σκληρή κριτική, θα συμμετέχω στην προσπάθεια ανασυγκρότησης ενός αληθινού πολιτικού οράματος, στα κινήματα ανατροπής και πραγματικής κοινωνικής αλληλεγγύης.

Είναι δεδομένο ότι αυτήν τη στάση, αυτή τη δράση προσπαθούν να υπονομεύσουν.

Είναι επίσης δεδομένο ότι οι ίδιοι έχουν τόσο πολύ υπονομεύσει τον εαυτό τους, που κάθε τέτοια προσπάθεια τους επιστρέφει με τρόπο εντυπωσιακό και αμείλικτο.”

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης