Τρύπα ύψους 6.304.688 ευρώ εντόπισαν οι ελεγκτές του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος στα οικονομικά των τεσσάρων συγγενών του κ. Γιώργου Παπακωνσταντίνου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόκειται για τους κ.κ. Ανδρέα Ρωσσώνη, Συμεών Σικιαρίδη, Ελένη και Μαρίνα Παπακωνσταντίνου, τα ονόματα των οποίων είχαν εξαφανιστεί από την αυθεντική λίστα Λαγκάρντ.

Ο έλεγχος που διενήργησαν τα στελέχη του ΣΔΟΕ, επικεντρώθηκε στο αν τα παραπάνω πρόσωπα διέθεταν «αδήλωτες» καταθέσεις και κατ’ επέκταση εάν ωφελήθηκαν από το γεγονός ότι τα ονόματά τους σβήστηκαν από την λίστα.

Το πόρισμα της Δίωξης είναι καταπέλτης, καθώς, όπως διαπιστώθηκε, οι συγγενείς του κ. Παπακωνσταντίνου δεν κατάφεραν να δικαιολογήσουν φορολογητέα ύλη που ξεπερνά τα 6 εκατομμύρια ευρώ!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόκειται για στοιχείο ιδιαίτερα σημαντικό αφού πλέον το αδίκημα της νόθευσης μετατρέπεται σε κακούργημα.

Πάντως, τα εμπλεκόμενα πρόσωπα έχουν προχωρήσει σε έγγραφη διαμαρτυρία προς το ΣΔΟΕ αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι «η κινούμενη εναντίον μας διαδικασία είναι πολλαπλά έκνομη. Εντεύθεν θα ασκήσουμε όλα τα κατ αυτής δικαιώματά μας».

Να σημειωθεί ότι το πόρισμα 1.000 σελίδων έφτασε στα χέρια του προέδρου της Προανακριτικής Επιτροπής Χρήστου Μαρκογιαννάκη το μεσημέρι της Δευτέρας.

Για το βράδυ της Τρίτης έχουν κληθεί να καταθέσουν οι συγγενείς του πρώην υπουργού, ενώ ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου παρέλαβε απόψε από την Επιτροπή όλο το υλικό της δικογραφίας. Ο δικηγόρος του πρώην υπουργού, Τάκης Βασιλακόπουλος, που παρέλαβε τη δικογραφία είπε ότι επειδή είναι μεγάλη θα προσπαθήσουν να την έχουν μελετήσει μέχρι τη Δευτέρα, διαφορετικά ίσως ζητήσουν μία με δυο μέρες προθεσμία.

Οι εξαδέλφες του κ. Παπακωνσταντίνου, όπως και όλη η οικογένεια, αμφισβητούν το πόρισμα του ΣΔΟΕ, προβάλλοντας το επιχείρημα ότι δεν τους δόθηκε ο απαραίτητος χρόνος για να παρουσιάσουν τα στοιχεία κι έτσι εμφανίζεται ένα κενό της τάξης των 6,3 εκατ..

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης