Με ένα «ταξίδι στα αστέρια» ξεκινάει απόψε στην πλατεία Νέου Κόσμου στη Σπάρτη, το «Orange Festival 2017». Η πρώτη αυτή εκδήλωση είναι ουσιαστικά μια βραδιά αστρονομίας και συνδιοργανώνεται με την Αστρονομική Εταιρία Σπάρτης.

Το πρόγραμμα του φεστιβάλ, που θα διαρκέσει έως τις 15 Σεπτεμβρίου, περιλαμβάνει δράσεις, εκδηλώσεις, αθλοπαιδιές, σεμινάρια, εργαστήρια, μαγειρική και καλύπτουν ένα μεγάλο φάσμα δραστηριοτήτων που σχετίζονται με την υγεία, την εκπαίδευση, τη διασκέδαση και το… πορτοκάλι, συνθέτοντας κατ΄ αυτόν τον τρόπο ένα πλούσιο πρόγραμμα που εστιάζεται γεωγραφικά στη Λακωνία.
Το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στην ευρύτερη περιοχή των δήμων Ευρώτα, Ανατολικής Μάνης και Σπάρτης, ενώ για πρώτη φορά θα γίνουν δράσεις στην Orangeland, ένα θεματικό, εκπαιδευτικό και πολιτιστικό πάρκο, που περιλαμβάνει τη σύγχρονη μονάδα παραγωγής χυμού, που μοιάζει περισσότερο με μουσείο και είναι έτοιμο να υποδεχθεί επισκέπτες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ακόμη, θα υπάρχει συνεργασία με το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για προβολές ταινιών, καθώς και με ομάδα ιατρών, που θα μιλήσουν για τη διατροφική αξία του πορτοκαλιού. Παράλληλα συνεχίζεται η συνεργασία με αθλητικούς ομίλους της περιοχής για τη συνδιοργάνωση αθλητικών αγώνων και δράσεων, όπως ο Ναυτικός Όμιλος Λακωνίας με ναυτικούς αγώνες και καθαρισμούς παραλιών, ο Παλαιστικός Σπάρτης με επίδειξης πάλης, η ομάδα «3Π» με ποδηλατοδρομία και ο Αθλητικός Οργανισμός του δήμου Σπάρτης με κολυμβητικούς αγώνες.

Επίσης, θα διοργανωθούν έκθεση φωτογραφίας σε σύμπραξη με την ομάδα ΛΕ.ΦΩ.Σ, εργαστήριο με παραμύθια για τα παιδιά και θεατρική παράσταση σε σύμπραξη με τον πολιτιστικό σύλλογο Στεφανιάς, ενώ θα συνεχιστεί και φέτος η συνεργασία με το «Χαμόγελο του Παιδιού».

Να σημειωθεί, ότι όλες οι εκδηλώσεις και οι δράσεις πραγματοποιούνται από μία οργανωτική ομάδα που προσφέρει τις υπηρεσίες της εθελοντικά και εργάζεται στο γκρουπ εταιρειών που δραστηριοποιείται στο πορτοκάλι και τον χυμό. Η συμμετοχή σε όλες τις εκδηλώσεις του φεστιβάλ είναι δωρεάν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης