Ασθενής σεισμική δόνηση μεγέθους 4,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 18.12 το απόγευμα της Παρασκευής, νότια της Πάτρας.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 172 δυτικά της Αθήνας και 30 χλμ νότια της Πάτρας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το εστιακό βάθος της δόνησης υπολογίζεται στα 10 χλμ..

Ο Δρ Γεράσιμος Χουλιάρας μιλώντας στο zougla.gr ανέφερε: «Πρόκειται για μία ασθενή σεισμική δόνηση 4,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε 30χλμ νότια της Πάτρας. Έπειτα από αυτόν τον σεισμό έχει ακολουθήσει μία σειρά μικρότερων δονήσεων».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δείτε τη σεισμική δόνηση όπως την κατέγραψε ο σεισμογράφος του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, που βρίσκεται εγκατεστημένος στα Καλάβρυτα

Ώρα-18.30

Ώρα-19.15: Oι μικροδονήσεις συνεχίζονται

Δείτε τη σεισμική δόνηση όπως την κατέγραψε ο σεισμογράφος του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, που βρίσκεται εγκατεστημένος στο Ρίολο Αχαΐας (ώρα 18.30)


 
Κάτοικος του χωριού Μαζαράκι Αχαΐας ανέφερε στο zougla.gr ότι αισθάνθηκαν τον σεισμό και πολλοί πετάχτηκαν έξω από τα σπίτια τους. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι στο χωριό δεν υπάρχουν ζημιές ή κάποιος τραυματίας.

Interactive: Ερωτήσεις και απαντήσεις για τη σεισμική δραστηριότητα

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης