Παρουσία της κυβερνητικής εκπροσώπου, Σοφίας Βούλτεψη και του υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, Γιάννη Ανδριανού, πραγματοποιήθηκε σήμερα, στο Κέντρο Τύπου της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης & Επικοινωνίας, η 17η τελετή απονομής των αθλητικών δημοσιογραφικών βραβείων του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου. Στον χαιρετισμό του ο κ. Ανδριανός, αφού συνεχάρη τους βραβευθέντες, τόνισε μεταξύ άλλων: «Οι συνθήκες που έχει να αντιμετωπίσει ένας αθλητικός δημοσιογράφος είναι γνωστές σε όλους μας. Δεν είναι μόνο τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος, που έχουν γίνει ακόμη οξύτερα λόγω της κρίσης, είναι συχνά και η πίεση να ανέβουν οι τόνοι, να βγει το πρωτοσέλιδο, να ικανοποιηθούν τα οπαδικά κοινά. Γι΄αυτό είναι διπλά αξιέπαινο το έργο των δημοσιογράφων εκείνων, που μέσα σε αυτό το περιβάλλον δουλεύουν με γνώμονα την ποιότητα, την εγκυρότητα, την επαγγελματική ακεραιότητα. Ιδιαίτερα σήμερα, υπάρχει μία μάχη που καλούμαστε να την δώσουμε μαζί –είναι η μάχη ενάντια στην οπαδική βία». 

Τι είπε ο κ. Ανδριανός

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα δημοσιογραφικά βραβεία του ΠΣΑΤ έχουν γίνει θεσμός και θεωρούνται πολύ σημαντικά Ο υφυπουργός Αθλητισμού αναφέρθηκε επίσης στην κριτική που του ασκήθηκε για την αναβολή των αγωνιστικών δραστηριοτήτων, μετά το θάνατο του φιλάθλου του Εθνικού Κώστα Κατσούλη, αλλά και στο ζήτημα της απαγόρευσης μετακίνησης οπαδών, μετά από υποδείξεις της Αστυνομίας και της ΔΕΑΒ. Για το ζήτημα αυτό, μάλιστα, προανήγγειλε ότι «… βούλησή μου είναι στο νέο αθλητικό νόμο, η αρμοδιότητα της απαγόρευσης των μετακινήσεων να φύγει από τον υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, καθώς αφορά ξεκάθαρα τη Δημόσια Τάξη και όχι αθλητική δραστηριότητα. Και εφόσον μιλώ για αρμοδιότητες, χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή στη διάκρισή τους. Άλλες είναι οι αρμοδιότητες και το πεδίο δράσης των Ομοσπονδιών, άλλο του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, άλλο της Δικαιοσύνης, άλλο της Αστυνομίας και του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης, άλλο του Υπουργείου Ανάπτυξης για τις ΠΑΕ και τις ΚΑΕ. Κι αυτή την διάκριση ένας έμπειρος αθλητικός δημοσιογράφος μπορεί και την κάνει εύκολα».

Καταλήγοντας, ο κ.Ανδριανός σημείωσε: «Υπάρχουν πολλά που πρέπει να αλλάξουν και σ΄αυτή την κατεύθυνση κινούμαστε. Σας καλώ λοιπόν να συμβάλουμε όλοι σ΄αυτή την προσπάθεια, ο καθένας από τη θέση του και με το θεσμικό του ρόλο. Θυμίζω μάλιστα ότι ο ΠΣΑΤ κλήθηκε και κατέθεσε τις δικές του προτάσεις στην νομοπαρασκευαστική επιτροπή. Χρειάζονται λοιπόν οι προτάσεις, χρειάζεται η σκληρή αλλά τεκμηριωμένη και δίκαιη δημοσιογραφική κριτική, χρειάζονται τα αποκαλυπτικά ρεπορτάζ, όχι όμως η υποδαύλιση της βίας και του οπαδικού φανατισμού».

To zougla.gr στην κορυφή της έγκυρης ενημέρωσης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για πρώτη φορά στην ιστορία, ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος αθλητικού Τύπου βράβευσε άρθρο με θέμα τον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Συγκεκριμένα ήταν αυτό που αποκάλυψε το zougla.gr και ο Βασίλης Σαρημπαλίδης και αφορούσε το ράλι Ακρόπολις, ένας αγώνας εθνικής σημασίας. Το βραβείο παρέλαβε ο δημοσιογράφος από την Πρόεδρο του ΕΤΑΠ ΜΜΕ κ. Γιώτα Αντωνοπούλου. Ο Βασίλης Σαρημπαλίδης αφού ευχαρίστησε τον ΠΣΑΤ και τους εκλεκτούς δημοσιογράφους που ψήφισαν το άρθρο του, αναφέρθηκε στην σημασία του βραβείου, στην εντατική δουλειά αλλά και στην ελευθερία της άποψης που του δίνεται από το Μέσο στο οποίο εργάζεται, στοιχείο πολύ σημαντικό για έναν Δημοσιογράφο.

Ο Δημοσιογράφος του zougla.gr παραλαμβάνει το βραβείο από την πρόεδρο του ΕΤΑΜ ΜΜΕ Γιώτα Αντωνοπούλου

Τα δημοσιογραφικά βραβεία που απονεμήθηκαν ήταν τα εξής:
Γραπτός Τύπος
=============
Δημήτρης Χρυσάνθης (Έπαθλο ΕΣΗΕΑ): Αφιέρωμα: «Ολυμπιακοί Αγώνες 2004 – Δέκα Χρόνια μετά», Εφημερίδα «ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ»
Σωτήρης Βετάκης (Έπαθλο ΕΔΟΕΑΠ Χρήστου Σβολόπουλου): Συνέντευξη με Σερίνα Αμπντέλ Φατάχ, Εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ»
Θανάσης Ασπρούλιας: Συνέντευξη με Στεφάν Λάσμε, Εφημερίδα «GOAL NEWS»

Ιστοσελίδες
===========
Άρης Ασβεστάς (Έπαθλο ΕΔΟΕΑΠ Πάνου Γεραμάνη): Έρευνα: «Το κόστος της Βίας», Ιστοσελίδα «Contra.gr»
Βασίλης Σαρημπαλίδης: Έρευνα: «Ράλι Ακρόπολις», Ιστοσελίδα «zougla.gr»

Τηλεόραση
=========
Μένιος Σακελλαρόπουλος (Έπαθλο Νικήτα Γαβαλά): Αφιέρωμα: «Εθνική Ελλάδας Χτες… Σήμερα… Πάντα…», Τηλεοπτικό Κανάλι «MEGA CHANNEL»
Πέτρος Πετρούσης: Αφιέρωμα: «50 Χρόνια Πανσερραϊκός», Τηλεοπτικό Κανάλι «Serres T.V.»
Αθλητικό Τμήμα «ΟΠΑΠ T.V.»: Τηλεοπτική εκπομπή «Σαν Σήμερα»

Φωτογραφία
==========
Βασίλης Κουτρουμάνος: «Βραζιλιάνος»

Επίσης, έπαινος απονεμήθηκε στο αθλητικό τμήμα της ΕΡΤ ΟΠΕΝ για την τηλεοπτική εκπομπή «Αθλητική Κυριακή» και τη ραδιοφωνική εκπομπή Μικρόφωνο στα γήπεδα».
Βραβεύτηκαν ακόμη οι δημοσιογράφοι που συνέγραψαν ή επιμελήθηκαν βιβλία, καθώς και τα παιδιά αθλητικών συντακτών που πέτυχαν στις εξετάσεις εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

H Χριστίνα Αμερικάνου και ο Δημήτρης Καννελάκης παρουσίασαν τα Δημοσιογραφικά Βραβεία ΠΣΑΤ 2014
Ο πρόεδρος του ΠΣΑΤ Σωτήρης Τριανταφύλλου
Ο Ανδρέας Μπόμπης βραβεύει τον γιο του Φίλιππου Συρίγου που έφυγε από κοντά μας στις 13 Οκτωβρίου 2013
Η πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ κ. Αντωνιάδου βραβεύει τον Δημήτρη Χρυσάνθη
Ο κ. Ανδριανός βραβεύει τον Άρη Ασβεστά

Ο φωτορεπόρτερ Βασίλης Κουτρουμάνος βραβεύτηκε από τον αντιπρόεδρο του ΠΣΑΤ κ. Αντωνόπουλο
Στο Κέντρο Τύπου της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης & Επικοινωνίας πραγματοποίηθηκαν τα δημοσιογραφικά βραβεία του ΠΣΑΤ
Ο πρόεδρος της AIPS Γιάννης Δάρρας
Ο Γιάννης Μπίλιος που επιμελήθηκε το βιβλίο της ΑΕΚ για τα 90 χρόνια βραβεύτηκε από την Αγγελική Βύζικα
Ο Κώστας Πιτιακούδης βράβευσε τον Γιώργο Σακελαλρόπουλο για την εισαγωγή του στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας
Ο δημοσιογράφος του zougla.gr Βασίλης Σαρημπαλίδης τόνισε το πόσο σημαντικό είναι να μπορείς να εκφράζεις και να αποτυπώνεις στα κείμενά την άποψή σου (φωτο: Δημήτρης Καρβουντζής)
Οι κ.κ. Κουτρουμάνος, Αντωνοπούλου,Βούλτεψη, Ανδριανός, Κομήνης, Σαρημπαλίδης (φωτο: Δημήτρης Καρβουντζής)

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης