Σοκ και αποτροπιασμό προκαλεί η είδηση του τραγικού θανάτου που βρήκε ο δημοσιογράφος Ρασίμ Αλίεφ στο Αζερμπαϊτζάν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Του στέρησαν τη ζωή γιατί εξέφρασε την άποψή του για τον αρχηγό της Γκαμπάλα Ο 31χρονος ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου γιατί… τόλμησε να σχολιάσει αρνητικά την κίνηση του φορ της Γκαμπάλα να σηκώσει την τουρκική σημαία στην Κύπρο στον αγώνα με τον Απόλλωνα Λεμεσού.

Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή. Η Γκαμπάλα κατάφερε να εξασφαλίσει στο νησί της Αφροδίτης την πρόκριση στα πλέι οφ του Europa League, όπου θα αναμετρηθεί με τον Παναθηναϊκό, με τον αρχηγό της Τζαβίντ Χουσεΐνοφ να πανηγυρίζει σηκώνοντας μία τουρκική σημαία.

Ερωτηθείς από Κύπριο δημοσιογράφο γιατί το έκανε αυτό, ο Χουσεΐνοφ απάντησε: «Επειδή οι Τούρκοι είναι φίλοι μου». Το προκλητικό του ύφος ανάγκασε τον αδικοχαμένο δημοσιογράφο να γράψει στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ότι  «δεν θέλω τέτοιοι αγενείς άνδρες που δεν ξέρουν πώς να συμπεριφερθούν να εκπροσωπούν τη χώρα μου στην Ευρώπη».

Αυτό το σχόλιο έμελλε να του κοστίσει τη ζωή, καθώς με αφορμή την αρνητική κριτική που έκανε στον παίκτη της προσεχούς αντιπάλου του Παναθηναϊκού στα πλέι οφ του Europa League οργανώθηκε δολοφονική επίθεση σε βάρος του από έναν ξάδελφο του ποδοσφαιριστή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο εν λόγω άνδρας αρχικά τον απείλησε και στη συνέχεια του ζήτησε πιο ήρεμα να συναντηθούν την Παρασκευή.

Πίσω από τη μεταξύ τους συνάντηση «κρυβόταν» μια ενέδρα θανάτου, με 5-6 άτομα να τον ξυλοκοπούν και τελικά να κόβουν το νήμα της ζωής του, αφού ο δημοσιογράφος υπέκυψε στα τραύματά του στο νοσοκομείο.

Πριν φύγει από τη ζωή, πάντως, ο 31χρονος δημοσιογράφος, μιλώντας για την επίθεση που δέχθηκε, τόνισε: «Το απόγευμα του Σαββάτου δέχθηκα ένα τηλέφωνο από κάποιον που συστήθηκε ως ξάδελφος του Χουσεΐνοφ, ο οποίος άρχισε να με βρίζει και να με απειλεί. Λίγο αργότερα με πήρε ο ίδιος ο Χουσεΐνοφ. Είχαμε μια νορμάλ συζήτηση. Μου είπε ότι η ενέργειά του παρερμηνεύτηκε. Ήθελε να τονίσει ότι το Αζερμπαϊτζάν και η Τουρκία είναι φιλικές χώρες. Μετά με πήρε ο άνθρωπος που είπε ότι είναι ο ξάδελφος του Χουσεΐνοφ.

«Μιλήσαμε επίσης πολιτισμένα και σε ένδειξη συγγνώμης μού πρότεινε να συναντηθούμε για να με κεράσει ένα τσάι. Του είπα ότι δεν χρειαζόταν, αλλά επέμενε. Όταν πήγα στο ραντεβού, με περίμεναν 5-6 άνθρωποι, οι οποίοι μου όρμησαν αμέσως και άρχισαν να με χτυπάνε. Με χτύπησαν παντού, μου πήραν το κινητό και εξαφανίστηκαν. Πήγα μόνος μου σε σταθμό πρώτων βοηθειών και μετά με μετέφεραν στο νοσοκομείο Semashko».

Σύμφωνα με το πρώτο ιατρικό ανακοινωθέν, ο Αλίεφ, ο οποίος ήταν πρόεδρος στο Ινστιτούτο για την ελευθερία και ασφάλεια των ρεπόρτερ στο Αζερμπαϊτζάν, είχε πολλαπλά κατάγματα σε πλευρά και είχε χάσει την ακοή του από το αριστερό αφτί, ενώ ήταν έτοιμος να καταγγείλει επίσημα την επίθεση στο Υπουργείο Εσωτερικών.

Εντούτοις δεν πρόλαβε, αφού έφυγε από τη ζωή δύο ημέρες αργότερα, καθώς η κατάστασή του επιδεινώθηκε και υπεβλήθη σε έκτακτη χειρουργική επέμβαση. Δεν τα κατάφερε όμως και πέθανε στην μονάδα εντατικής θεραπείας.

​Ο τραγικός θάνατος του δημοσιογράφου έχει συγκλονίσει το Αζερμπαϊτζάν, με το θέμα να χειρίζεται αποκλειστικά ο πρόεδρος της χώραςΌπως είναι φυσικό, ο τραγικός θάνατος του δημοσιογράφου έχει συγκλονίσει το Αζερμπαϊτζάν, με το θέμα να χειρίζεται αποκλειστικά ο πρόεδρος της χώρας, διατάσσοντας έρευνα για τη δολοφονία του Ρασίμ Αλίεφ.

Λίγο μετά τον σάλο που προκλήθηκε στο άκουσμα του θανάτου του δημοσιογράφου η Γκαμπάλα εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρει ότι ο Χαβίντ Χουσεΐνοφ τίθεται σε διαθεσιμότητα μέχρι να διαλευκανθεί η υπόθεση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Τα νέα του θανάτου του δημοσιογράφου Rasim Aliyev βρήκαν με μεγάλο θρήνο όλα τα μέλη του Συλλόγου. Κανένας δεν μπορεί να χρησιμοποιεί βία εναντίον κανενός, κανένας δεν έχει το δικαίωμα να απειλεί οποιονδήποτε και ο σύλλογός μας πάντα τηρούσε αυτές τις αρχές.

Πάντοτε καταδικάζουμε τη βία και την επιθετικότητα. Το χθεσινό συμβάν παρουσιάζεται στο όνομα του Χαβίντ Χουσεΐνοφ.

Το θέμα διερευνάται από τις Αρχές και πιστεύουμε ότι οι δράστες θα τιμωρηθούν. Έτσι αν και ο ποδοσφαιριστής είναι σημαντικός για την ομάδα μας, ο Χαβίντ Χουσεΐνοφ τίθεται σε διαθεσιμότητα μέχρι να ξεκαθαρίσουν τα γεγονότα. Για άλλη μια φορά, ευχόμαστε υπομονή στους συγγενείς του θύματος και ο Θεός ας αναπαύσει την ψυχή του».

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης