Υπάρχουν ελάχιστες περιοχές στη χώρα μας, που δεν έχουν απολέσει μέρος του δασικού τους πλούτου, εξαιτίας των καταστροφικών πυρκαγιών. Η τρομακτική έκταση του φαινομένου, αλλά και τα μη αναστρέψιμα πολλές φορές αποτελέσματα, αφήνουν ανεξίτηλα σημάδια στις σκέψεις των μικρών παιδιών, τα οποία τρομοκρατούνται, λυπούνται και, εντέλει, απορούν. «Γιατί αφήνετε τα δάση μας να καίγονται;»

Με γνώμονα αυτό το «φλέγον» εθνικό θέμα, η καλλιέργεια της περιβαλλοντικής συνείδησης, που μπορεί μακροπρόθεσμα να οδηγήσει σε καλύτερες πολιτικές και πρακτικές απέναντι στη φύση, αποτέλεσε και το έναυσμα του μαθητικού διαγωνισμού, που διοργάνωσε το Βρετανικό Συμβούλιο, στο πλαίσιο του πανευρωπαϊκού προγράμματος «Challenge Europe», με την υποστήριξη του υπουργείου Παιδείας. Μαθητές όλων των τάξεων από όλη την Ελλάδα συμμετείχαν στον διαγωνισμό φωτογραφίας, ζωγραφικής και βίντεο με θέμα «Γιατί είναι σημαντικά τα δάση και τι μπορούμε να κάνουμε για την προστασία τους».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι συμμετοχές ξεπέρασαν κάθε προσδοκία: από 83 σχολεία στάλθηκαν 772 ζωγραφιές, 35 φωτογραφίες και 22 βίντεο. Η zougla.gr, ως χορηγός επικοινωνίας αυτής της προσπάθειας, ανέλαβε να δημιουργήσει ένα ντοκιμαντέρ, προβάλλοντας τις καλύτερες συμμετοχές και δίνοντας βήμα για έκφραση των προβληματισμών, των ανησυχιών, αλλά και -το σημαντικότερο- των προτάσεων, των ίδιων των δημιουργών. Των παιδιών.

Όπως αποδείχτηκε, αυτά ξέρουν. Εμείς ξέρουμε; Δείτε το βίντεο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε ακόμη:

Οι Συνήγοροι του Κλίματος στη zougla.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης