Προεκλογικός «πυρετός» επικρατεί στα κομματικά επιτελεία για την κατάρτιση των ψηφοδελτίων στις επικείμενες εκλογές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο χρόνος που απομένει μέχρι τις κάλπες μετρά αντίστροφα και η ευθύνη των επιλογών, είναι μεγάλη.

Δείτε ποιοι θα είναι οι πιθανοί  υποψήφιοι στην Α και Β Πειραιά:

Α΄Πειραιά

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη Νέα Δημοκρατία, υποψήφιοι θα είναι ο πρώην υπουργός Παιδείας K. Aρβανιτόπουλος, ο K. Kατσαφάδος, νυν βουλευτής και πρώην αντιπρόεδρος ΟΝΝΕΔ, γαμπρός του πρώην δημάρχου B. Mιχαλολιάκου, η κ. Zωή Pούσσου, δικηγόρος και πρώην δημοτική σύμβουλος, ο κ. Μιχάλης Αγρανιώτης, ενώ δεν έχει διευκρινιστεί ακόμη η στάση του πρώην βουλευτή κ. Παναγιώτη Μελά.

Στο στρατόπεδο του ΣΥΡΙΖΑ, εκτός από τον νυν βουλευτή Θοδωρή Δρίτσα, ακούγεται και το όνομα του μέλους της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ και υπεύθυνου του Τομέα Ναυτιλίας, Στάθη Λεουτσάκου. Υπάρχει επίσης πιθανότητα, να καλύψουν τις θέσεις των γυναικών, η κ. Μαρία Σταθάκη και η κ. Βάνα Μελλά.

Στο ΠΑΣΟΚ, σίγουρος υποψήφιος θα είναι ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος κ. Δημήτρης Καρύδης.

Στο Ποτάμι, κατεβαίνει ο πρόεδρος του δικτύου μικρών νησιών,  κ. Ελευθέριος Κεχαγιόγλου, από την Ύδρα και ο κ. Σωτήρης Παπακωνσταντίνου.

Αρκετά αδύναμο μέχρι στιγμής φαίνεται το ψηφοδέλτιο του Γιώργου Παπανδρέου, καθώς λείπει το βαρύ όνομα που θα κάνει τη διαφορά. Υποψήφιοι θα είναι, ο γνωστός στον χώρο της κεντροαριστεράς κ. Γιάννης Αξαρλής, μέλος ΚΠΕ ΠΑΣΟΚ και ο δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Παρασκευόπουλος.
 
Β’ Πειραιά
Στην «γαλάζια παράταξη» υποψήφιοι θα είναι, ο Αντιπρόεδρος της Βουλής και νυν βουλευτής κ. Ιωάννης Τραγάκης, ο βουλευτής κ. Τάσος Νεράντζης, ο γνωστός δικηγόρος κ. Φαήλος Kρανιδιώτης, ο γνωστός γιατρός του Πειραιά κ. Ηλίας Μάκρας, η κ. Ευγενία Μπαρμπαγιάννη και η κ. Eλ. Kριτσιδήμα από την ONNEΔ.

Στον ΣΥΡΙΖΑ ο «συνωστισμός» υποψήφιων βουλευτών αναγκάζει τα στελέχη του να…τρέχουν και να μην φτάνουν, αφού εκτός απο τους νυν βουλευτές, κ. Παναγιώτη Λαφαζάνη και κ. Τζένη Βαμβακά, υποψήφιοι θα είναι η κ. Εύη Καρακώστα και η κ. Νίνα Κασιμμάτη.

Στο Ποτάμι, υποψήφιος θα είναι ο κ. Σταύρος Θεοδωράκης, που εκτός από τα Χανιά θα κατέβει και στη Β΄ Πειραιά, καθώς θέλει, όπως ο ίδιος τόνισε να «δώσει τη μάχη εκεί που η Χρυσή Αυγή πήρε τα μεγαλύτερα ποσοστά της» λέγοντας στη συνέχεια: «το Ποτάμι θέλει να πει ξεκάθαρα στην ελληνική κοινωνία ότι δε χαρίζουμε τις γειτονιές στους φασίστες».

Στο ΠΑΣΟΚ θα είναι σίγουρα υποψήφιος ο κ. Δημήτρης Λιντζέρης.
Όσον αφορά στο κόμμα του κ. Γιώργου Παπανδρέου, σε αντίθεση με την Α΄Πειραιά, οι υποψηφιότητες είναι ισχυρές, καθώς κατεβαίνει ο πρώην υφυπουργός κ. 

Γρηγόρης Νιώτης, ο πρώην βουλευτής κ. Νίκος Γαλανός, ενώ φαίνεται να έχει «κλειδώσει» και η υποψηφιότητα του κ. Δημήτρη Διαμαντίδη- γιού του κ. Γιάννη Διαμαντίδη πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης