Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη η συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο.
Ο Έλληνας διεθνής μπασκετμπολίστας, με αφορμή την επιλογή του στο νούμερο 15 των ντραφτ, ήτοι στο υψηλότερο νούμερο που έχει βρεθεί ποτέ Έλληνας, πέρασε τις πύλες του Μεγάρου Μαξίμου συνοδευόμενος από τους γονείς του και συνάντησε τον πρωθυπουργό.
Ο Αντώνης Σαμαράς, κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τον 18χρονο φόργουορντ, ο οποίος από τον Φιλαθλητικό μετεγγράφηκε στους Μιλγουόκι Μπακς, ανέφερε μεταξύ άλλων:
«Θέλω να σ’ ευχαριστήσω που τιμάς τα εθνικά μας χρώματα. Θέλω να σ’ ευχαριστήσω και να σου πω ότι είναι μεγάλη συγκίνηση, όλος ο ελληνικός λαός έχει δει το πόσο αγωνίστηκες από μικρό παιδί, για να βοηθήσεις τα αδέλφια σου, και έχεις γίνει παράδειγμα για πολλούς. Και θέλω να σου πω με μεγάλη συγκίνηση και κάτι ακόμα: να το βγάλω, όπως το αισθάνομαι: εύχομαι στην Αμερική να τους τρελάνεις με τα καρφώματά σου».
«Να είστε καλά, να είστε δυνατοί. Μας δίνεις πολύ μεγάλη χαρά και ευχαριστώ για το καπέλο. Θα σε παρακολουθούμε. Και ήθελα να ξέρετε ότι για μας είναι μια μέρα χαράς που σε βλέπουμε και όλη η Ελλάδα είναι πολύ συγκινημένη μαζί σου. Ευχαριστούμε εκεί που σηκώσατε τη σημαία με τον αδελφό σου. Τους δείξατε έξω και λίγο Ελλάδα. Θα ήθελα να σου δώσω και ένα εικόνισμα, το Άξιον Εστί, να σε φυλάει στις δύσκολες ώρες που θα έχεις εκεί να τις κάνει πιο εύκολες» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στη συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά με τον Αντετοκούνμπο παρόντες ήταν επίσης ο υπουργός Πολιτισμού Πάνος Παναγιωτόπουλος και ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιάννης Ανδριανού.
Eπιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης



