Υποχώρησε ελαφρώς σήμερα το δολάριο έναντι του ευρώ μετά την απροσδόκητη μείωση που εμφάνισαν οι λιανικές πωλήσεις τον Μάιο στις ΗΠΑ.
Το απόγευμα το ευρωπαϊκό νόμισμα διαπραγματευόταν στο 1,210 δολάριο από το επίπεδο του 1,2124 δολαρίου που έκλεισε αργά χθες το βράδυ στην αγορά της Νέας Υόρκης.
Ωστόσο, στη διάρκεια της ημέρας, το αμερικανικό νόμισμα είχε υποχωρήσει έως το 1,2155 δολάριο. Η ενδεικτική ισοτιμία ευρώ – δολαρίου που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διαμορφώθηκε στο 1,2227 δολάριο.
Οι πιέσεις στο αμερικανικό νόμισμα αποδίδονται στην πτώση κατά 1,2% του δείκτη λιανικών πωλήσεων τον Μάιο στις ΗΠΑ.
Στη δευτερογενή αγορά αξία ομολόγων, η αξία των συναλλαγών στο ΗΔΑΤ διαμορφώθηκε στα 66 εκατ. ευρώ. Από αυτά, τα 15 εκατ. ευρώ αφορούσαν σε εντολές αγοράς και τα υπόλοιπα 51 εκατ. ευρώ σε εντολές πώλησης.
Η μεγαλύτερη συναλλακτική δραστηριότητα παρατηρήθηκε στο 3ετές ομόλογο λήξεως 20,03,12 με 30 εκατ. ευρώ και στο 5ετές ομόλογο λήξεως 20,08,15 με 11 εκατ. ευρώ. Το περιθώριο διαμορφώθηκε στο 5,66% από 5,55% χθες, με την απόδοση του ελληνικού δεκαετούς ομολόγου να διαμορφώνεται στο 8,24% % έναντι 2,58% του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου.
Στη διατραπεζική αγορά τα επιτόκια στις περισσότερες διάρκειες (με εξαίρεση τον ένα χρόνο) κινήθηκαν πτωτικά. Ενδεικτικά, το επιτόκιο στη διάρκεια του ενός έτους κυμαίνονταν στο 1,26% στη διάρκεια των 9 μηνών στο 1,13% στο εξάμηνο 0,97% , στο τρίμηνο στο 0,73% από 0,70 και στο 0,43 % ο μήνας.

