Η TPCA, η κοινοπραξία μεταξύ PSA (Peugeot Citroën) και TMC (Toyota Motor Corporation), ανακοίνωσε σήμερα την παραγωγή του εκατομμυριοστού οχήματός τους στο εργοστάσιο του Kolin, στην Τσεχία. Ο πρόεδρος της TPCA, Yasuhiro Takahashi, πρόκειται να προσφέρει το όχημα, ένα βενζινοκίνητο, κόκκινο, πεντάθυρο Citroën C1, ως δώρο στο δήμο της πόλης.

Το γεγονός ότι αυτό το ορόσημο παραγωγής, έγινε μόλις σε τρία χρόνια και εννέα μήνες, υπογραμμίζει την επιτυχημένη συνεργασία μεταξύ των τριών αυτοκινητοβιομηχανιών, η οποία ξεκίνησε το 2005 με την παραγωγή των 3ων μικρών μοντέλων Peugeot 107, Citroën C1 και Toyota AYGO.

Η TPCA, που εδρεύει σχεδόν 60 χιλιόμετρα έξω από την Πράγα, απασχολεί περίπου 3.500 άτομα και είναι υπεύθυνη για τις διαδικασίες παραγωγής οχημάτων: πρεσάρισμα μεταλλικών πάνελ, συγκόλληση, βαφή και συναρμολόγηση. Αντιπροσωπεύει μία συνολική επένδυση 1,3 δις ευρώ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης