«Ήταν πολύ δυνατός άνθρωπος ο Φιλιππίδης… Δεν σκέφτηκα καν την καταγγελία». Με τα λόγια αυτά, εξήγησε στο δικαστήριο στενή φίλη της δεύτερης καταγγέλλουσας, η οποία κατηγορεί τον γνωστό ηθοποιό για απόπειρα βιασμού της, στο καμαρίνι του θεάτρου, το 2010, την επιλογή της… σιωπής που της συνέστησε, όταν εκείνη της εξομολογήθηκε όσα είχαν συμβεί.

«Ντρέπομαι αλλά δεν το σκέφτηκα. Δεν είχα το θάρρος… Ήταν πολύ δυνατός άνθρωπος ο Φιλιππίδης. Δεν πίστευα ότι συμβαίνει, μπορεί να μην ήθελα να το πιστέψω. Δεν έπρεπε να το διαχειριστώ έτσι. Προσπαθούσα να παρηγορήσω τη φίλη μου. Δεν σκέφτηκα καν να κάνουμε καταγγελία. Συγγνώμη …που δεν το σκέφτηκα», κατέθεσε η μάρτυρας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ήταν το 2010, όταν η δεύτερη καταγγέλλουσα τηλεφώνησε στη φίλη της από τη δραματική σχολή για να της πει με ενθουσιασμό ότι γνώρισε τον Πέτρο Φιλιππίδη και θα έκανε αντικατάσταση στην παράσταση «Μπακαλόγατος».

Μετά το ραντεβού όμως που είχε μαζί του στο θέατρο, τα πάντα άλλαξαν κι η νεαρή ηθοποιός δεν μπορούσε να κρύψει την αναστάτωσή της όταν συναντήθηκε με τη φίλη της. «Είχα απέναντι μου έναν άνθρωπο που ήταν παρά πολύ αναστατωμένος. Της είπα να ηρεμήσει και πως θα δούμε τι θα κάνουμε. Εκείνη την ώρα χτύπησε το κινητό της. Είδαμε ότι ήρθε ένα μήνυμα από τον κ. Φιλιππίδη. Ήταν πάρα πολύ αισχρό. Ίσως το πιο αισχρό που έχω δει ποτέ. Ζητούσε να γίνουν σεξουαλικές πράξεις και της έλεγε ότι δεν θα του ξεφύγει την επόμενη φορά», περιέγραψε η μάρτυρας.

Σύμφωνα με τη μάρτυρα, ο κατηγορούμενος απείλησε τη φίλη της πως θα την καταστρέψει, βλέποντας την αντίδρασή της.  «Μου είπε πως εκείνη φώναζε και προσπαθούσε να τον απωθήσει. Στην προσπάθειά της να ξεφύγει χτύπησε και έτσι ο κατηγορούμενος βρήκε την ευκαιρία να την πλησιάσει ξανά», είπε η μάρτυρας και φανερά συγκινημένη συνέχισε: «Έφτασε στην πόρτα και της είπε ότι θα την καταστρέψει. Κατάφερε να φύγει».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πολλές ερωτήσεις δέχτηκε η μάρτυρας για τη συνεργασία που είχε η ίδια, με τον Π. Φιλιππίδη, το 2016 στο Εθνικό Θέατρο, στον «Θάνατο του εμποράκου».

Μάρτυρας: Είχαμε μια πολύ καλή συνεργασία. Έχει ταλέντο. Είχαμε μια καλή, τυπική σχέση. Δεν ξανασυνεργαστήκαμε. Το 2017 με πήρε η βοηθός του τηλέφωνο να συνεργαστούμε, αλλά είχα κλείσει άλλου.

Η μάρτυρας πρόσθεσε πάντως ότι ταράχτηκε μόλις άκουσε την πρόταση γιατί είχε ακούσει για κακοποιητικές συμπεριφορές του, εξωσυζυγικές σχέσεις, αλλά τη διαβεβαίωσαν οι συνάδελφοι της ότι στο Εθνικό Θέατρο δεν θα μπορούσε να κάνει τέτοια πράγματα.

Εισαγγελέας: Μου προκαλεί εντύπωση που ενώ έχει συμβεί κάτι τόσο σοβαρό στη φίλη σας, πως συνεργαστήκατε μαζί του;

Μάρτυρας: Το να είσαι ηθοποιός είναι μια πολύ δύσκολη δουλειά. Είχα συμβόλαιο με το Εθνικό, δεν είμαι από πλούσια οικογένεια, δεν είχα δυνατότητα να μην δουλέψω. Όταν τα πράγματα είναι τόσο δύσκολα μπορεί να προδώσεις την αλληλεγγύη σου.

Εισαγγελέας: Την πήρατε;

Μάρτυρας: Ναι, την ενημέρωσα αμέσως. Μου είπε να πάω να δουλέψω, ότι θα είναι στο Εθνικό και θα είναι προστατευμένο το περιβάλλον.

Όσο για το ευχετήριο μήνυμα που είχε αποστείλει η μάρτυρας στον κατηγορούμενο για τη γιορτή του, είπε πως «ήταν κάπως διπλωματικό».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης