140 εκ. κιλά πατάτες και 15 εκ. κιλά ντομάτες εισάγονται στην χώρα μας από το εξωτερικό κάθε χρόνο, αναφέρει το «Βήμα». Δισεκατομμύρια ευρώ δαπανώνται κάθε χρόνο για την εισαγωγή τροφίμων από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τρίτες χώρες. Παρά τα δισεκατομμύρια των επιδοτήσεων, την τελευταία τριακονταετία η ελληνική παραγωγή παραμένει σταθερή, αναφέρει η εφημερίδα.
Αυτό συμβαίνει λόγω της χαμηλότερης τιμής των λαχανικών στο εξωτερικό, για παράδειγμα αιγυπτιακή πατάτα, αν και κατώτερης ποιότητας από την ελληνική και χωρίς πιστοποίηση, αγοράζεται από τους εμπόρους στο ένα δέκατο της τιμής που κοστίζει η ελληνική, αναφέρει ο αναπληρωτής καθηγητής Γεωπονικής κ. Σιώμος.
Το ίδιο συμβαίνει με την ντομάτα, το καρότο, το μαρούλι, το κολοκυθάκι, τη μελιτζάνα, την πιπεριά και το σέλινο.
Επίσης το κρεμμύδι, το σκόρδο, το κουνουπίδι και το λάχανο εισάγονται επίσης ορισμένες περιόδους αφού δεν παράγονται στην Ελλάδα όλες τις εποχές του χρόνου.

