Απελευθερώνεται η αγορά του γάλακτος πρώτης βρεφικής ηλικίας, για παιδιά έως έξι μηνών, καθώς από το νέο έτος δεν θα πωλείται αποκλειστικά από τα φαρμακεία, αλλά θα είναι διαθέσιμο και από τα σούπερ μάρκετ, όπως ανακοίνωσαν σήμερα από κοινού οι υπουργοί Υγείας Ανδρέας Λόβερδος και Ανάπτυξης Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Έτσι, μειώνεται και η τιμή του 20%.

Μετά από συναντήσεις με ιδιοκτήτες σούπερ μάρκετ και γενικότερα καταστημάτων λιανικής πώλησης, επιτεύχθηκε η συμφωνία μείωσης του κόστους του πρώτου βρεφικού γάλακτος κατά 20%.

Έτσι από τις αρχές του 2012 οι νέοι γονείς θα μπορούν να προμηθεύονται το γάλα από την αγορά και όχι αποκλειστικά και μόνο από τα φαρμακεία όπως ισχύει σήμερα.

Οι δυο υπουργοί όπως ανακοίνωσαν συνεργάζονται στενά για την απορροφητικότητα των προγραμμάτων μέσω του ΕΣΠΑ υπογραμμίζοντας ότι αυτό που χρειάζεται η χώρα για να φύγει από την κρίση είναι ανάπτυξη.

Αντιδράσεις φαρμακοποιών

Έντονες είναι οι αντιδράσεις των φαρμακοποιών για την «απελευθέρωση» του βρεφικού γάλακτος, οι οποίοι κάνουν λόγο για «δωράκι» στους ιδιοκτήτες των σούπερ – μάρκετ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης