Σε… ρυθμούς φάιναλ φορ κινούνται άπαντες στον Παναθηναϊκό, καθώς απομένουν δύο εικοσιτετράωρα πριν τον «εμφύλιο» με τον Ολυμπιακό στο Βερολίνο.
Ο Στράτος Περπέρογλου μίλησε σήμερα στην επίσημη ιστοσελίδα της Ευρωλίγκα, όπου εμφανίστηκε ανυπόμονος για τον ημιτελικό με τους «ερυθρόλευκους».
Αναλυτικά όσα δήλωσε ο άσος των «πρασίνων»:
«Δεν ετοιμαζόμαστε απλά για να παίξουμε. Ετοιμαζόμαστε για να νικήσουμε. Ο προορισμός μας είναι η Ο2 Αρένα στο Βερολίνο και το φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας. Η προσμονή έχει φτάσει στα ύψη για εμένα και τους συμπαίκτες μου. Ήμασταν και είμαστε ανυπόμονοι για το φάιναλ φορ. Είναι η αντίστροφη μέτρηση, η στιγμή που περιμέναμε από την ημέρα που πήραμε την πρόκριση επί της Σιένα.
Μιλώντας για όλες αυτές τις μέρες προσμονής, από τότε έως τώρα, δουλέψαμε πολύ σκληρά επί καθημερινής βάσεως. Κάναμε το καλύτερο που μπορούσαμε, ώστε να μπούμε στο γήπεδο και να είμαστε έτοιμοι από κάθε πλευρά, δηλαδή ψυχολογικά και αγωνιστικά. Ξέρουμε όλοι πολύ καλά, πως δεν θα είναι εύκολο.
Ο στόχος είναι γνωστός. Θέλουμε το τρόπαιο. Αυτός είναι ο στόχος κάθε ομάδας που φθάνει στο φάιναλ φορ. Όμως, δεν έχουμε την ψευδαίσθηση πως θα μας περιμένει κάποιος στο Βερολίνο για να μας το δώσει. Αυτό θα ήταν πολύ ωραίο, αλλά δυστυχώς δεν γίνεται.
Θέλουμε τον τίτλο και ξέρουμε πως πρέπει να πάμε βήμα- βήμα. Ο ημιτελικός έχει μια ιδιαιτερότητα, το ότι θα αναμετρηθούν δύο ελληνικές ομάδες για μια θέση στον τελικό. Το ζευγάρι Παναθηναϊκός- Ολυμπιακός είναι το επίκεντρο κάθε συζήτησης εδώ στην Αθήνα. Το γνωρίζουμε και οι δύο ομάδες αυτό που προσπαθούν είναι να προετοιμαστούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
Έχουμε ήδη αναμετρηθεί τρεις φορές φέτος και γνωριζόμαστε καλά. Το σίγουρο είναι ότι αυτός ο αγώνας θα βρίσκεται υπό το φως των προβολέων και θέλουμε να είμαστε έτοιμοι γι’ αυτόν. Το ίδιο επιθυμούν και οι φίλοι της ομάδας. Μας σταματούν στο δρόμο, μας ζητούν να φτάσουμε στον τελικό και να οδηγήσουμε το τρόπαιο της Ευρωλίγκας ξανά σε «πράσινα» χέρια!
Το επίπεδο σε αυτό το φάιναλ φορ είναι πάρα πολύ ψηλό. Και ο άλλος ημιτελικός θα είναι ένα μεγάλο παιχνίδι. ΤΣΣΚΑ Μόσχας εναντίον Μπαρτσελόνα. Διαφορετικές ομάδες, αλλά ένα πολύ μεγάλο δίδυμο. Η ΤΣΣΚΑ επιστρέφει για το έβδομο συνεχόμενο φάιναλ φορ της, η Μπαρτσελόνα έδειξε φέτος ότι είναι πολύ δυνατή ομάδα και το γνωρίζουμε καλά, αφού μας νίκησε δύο φορές.
Η ΤΣΣΚΑ έχει τον Νίκο Ζήση στο ρόστερ της, οπότε θα στηρίζουμε κι αυτόν λίγο! Είναι θετικό ότι υπάρχει άλλη μία ελληνική παρουσία μέσω της δικής του στο φάιναλ φορ. Αλλά αν φτάσουμε και οι δύο στον τελικό, ελπίζω να τον πικράνουμε λίγο!
Θέλουμε να φτάσουμε ως το τέλος για εμάς, για την ομάδα μας για την προσπάθεια που έχουμε καταβάλλει όλη τη χρονιά, για τους φιλάθλους μας. Ξέρουμε ότι πολλοί από αυτούς θα βρίσκονται στο Βερολίνο. Είναι κάτι που μας αρέσει πολύ και θέλουμε να τους έχουμε δίπλα μας, να φωνάζουν, να τραγουδούν, αλλά δεν θέλουμε έκτροπα. Η βία δεν έχει θέση στο μπάσκετ, πόσο μάλλον σε μια μεγάλη γιορτή του μπάσκετ όπως είναι το φάιναλ φορ.
Πριν ολοκληρώσω θα πρέπει να σας πω ότι κρατήσαμε το λόγο μας ως… ρούκις σε φάιναλ φορ. Κάναμε το τραπέζι στην ομάδα. Μια όμορφη βραδιά μεταξύ φίλων. Τώρα θέλουμε ως ρούκις να κάνουμε και το καλύτερο για να βοηθήσουμε την ομάδα στο γήπεδο.
Πρέπει όλοι, ρούκις ή πιο έμπειροι, να κάνουμε τα λόγια πράξεις στο παρκέ. Όλα όσα λέγαμε και έχουμε πει από τον τελευταίο αγώνα στη Σιένα μέχρι σήμερα, πρέπει να το κάνουμε πράξη στο παρκέ. Είναι ο μόνος τρόπος για να πετύχουμε το στόχο μας. Για να κάνουμε ένα όνειρο να γίνει πραγματικότητα!»

