Ύστερα από δέκα ημέρες εντατικής περίθαλψης στον κτηνιατρικό σταθμό του «Αρκτούρου», στον Αετό Φλώρινας, γύρισε «σπίτι» της μια αρκούδα που είχε πέσει θύμα τροχαίου στην Εγνατία οδό.
Πρόκειται για την 15χρονη «Κορομηλιά», η οποία μετά την περιπέτειά της, επέστρεψε στην ευρύτερη δασική περιοχή του νομού Καστοριάς, χαίροντας άκρας υγείας, χάρη στην έγκαιρη και άμεση επέμβαση μελών των φιλοζωικών οργανώσεων « Καλλιστώ» και «Αρκτούρος».
Το άτυχο ζώο τραυματίστηκε σοβαρά από διερχόμενο αυτοκίνητο τα ξημερώματα της 1ης Ιουλίου.
Η αρκούδα, βάρους 110 κιλών, προσπάθησε να διασχίσει τον κάθετο άξονα Σιάτιστα – Κρυσταλλοπηγή της Εγνατίας οδού, μεταξύ των χωριών Μανιάκοι και Κορομηλιά.
Αφού κατάφερε και πέρασε πάνω από τον προστατευτικό φράχτη της καθέτου της Εγνατίας, στην προσπάθειά της να διασχίσει το οδόστρωμα, παρασύρθηκε από το ΙΧ επιβατικό.

