Άγνωστοι τηλεφώνησαν στις 08.55 στην «Ελευθεροτυπία», στις 09.31 στον ΣΚΑΪ και στις 09.32 στο «Ποντίκι» και προειδοποίησαν ότι στις 12.00 θα εκραγεί εκρηκτικός μηχανισμός στο Εφετείο Αθηνών.

Το κτήριο εκκενώθηκε και έκλεισε η οδός Λουκάρεως. Στο σημείο έσπευσε κλιμάκιο του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (ΤΕΕΜ) και πραγματοποίησε τον σχετικό έλεγχο, χωρίς ωστόσο να βρεθεί κάτι ύποπτο.

Παράλληλα, προειδοποιητικό τηλεφώνημα που έγινε στην «Ελευθεροτυπία» στις 09.42 ενημέρωσε για τοποθέτηση βόμβας στα δικαστήρια Πειραιά. Ο άγνωστος έδωσε χρονικό περιθώριο 45 λεπτών. Επί τόπου μετέβησαν άνδρες του ΤΕΕΜ, οι οποίοι ερεύνησαν εξονυχιστικά τον χώρο, όμως και σε αυτήν την περίπτωση το τηλεφώνημα αποδείχθηκε φάρσα.

Επιμέλεια: Φλώρα Πέτση

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης