Εδώ και περίπου 15 χρόνια λειτουργεί το αυτοκινητοδρόμιο της πόλης των Σερρών, το οποίο θεωρείται ένα από τα καλύτερα των Βαλκανίων. Εκατοντάδες αγώνες και εκδηλώσεις με ελληνικό και ξένο χαρακτήρα έχουν φιλοξενηθεί με επιτυχία, αφήνοντας σε συμμετέχοντες και θεατές την καλύτερη δυνατή εικόνα. Την ίδια ώρα η πόλη ζωντανεύει από κόσμο αλλά και ένα διαφορετικό είδος τουρισμού που δεν έχει καμία άλλη περιοχή της Ελλάδας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επικίνδυνη είναι πλέον η οδήγηση στην πίστα για τους αναβάτες

Προβλήματα με το… καλημέρα

Πριν από περίπου έναν χρόνο (Σεπτέμβριος 2012), η πίστα ξεκίνησε τη λειτουργία της με ακόμα καλύτερη προοπτική και αυτό διότι είχαν ολοκληρωθεί τα έργα που αφορούσαν στον νέο ασφαλτοτάπητα. Δυστυχώς, όμως, τα πράγματα δεν κύλησαν ομαλά. Από τους πρώτους κιόλας αγώνες, η νέα άσφαλτοςΤα έργα στην πίστα έδειξε τις… προθέσεις της, αφού άρχισε να… ξηλώνεται, με αποτέλεσμα να δημιουργεί πρόβλημα στους χρήστες. Στην αρχή το πρόβλημα έμεινε κάπως… κρυφό, αλλά σιγά σιγά άρχισε να μαθαίνεται στον χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού, με αποτέλεσμα οι αγωνιστικές συναντήσεις να ακυρώνονται η μία μετά την άλλη. Τα παράπονα άρχισαν να πληθαίνουν ακόμα και από παράγοντες λεσχών αυτοκινήτου, οι οποίοι εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους για την κακή κατάσταση της πίστας, που, ενώ θεωρείται στολίδι για την πόλη, πλέον αποτελεί σπαζοκεφαλιά για τους επιχειρηματίες και τη Δημοτική Αρχή.

Κλειστή μέχρι… νεωτέρας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτήν τη στιγμή η πίστα είναι κλειστή τόσο για αγώνες όσο και για προπόνηση, ενώ κανείς δεν γνωρίζει αν θα ανοίξει και πότε. Σύμφωνα με ρεπορτάζ των τοπικών μέσων, οι ακυρώσεις διαδέχονται η μία την άλλη, ενώ σύμφωνα με τον πρώην νομάρχη Στέφανο Φωτιάδη η ζημιά μπορεί να αγγίξει ακόμα και το μισό εκατομμύριο ευρώ, χωρίς φυσικά να συμπεριλαμβάνονται σε αυτό το ποσό τα χρήματα για την αποκατάσταση του ασφαλτοτάπητα.

Ούτε για… προπόνηση δεν ενδείκνυται πλέον η πίστα

Το αξιοπερίεργο, πάντως, είναι πως, ενώ το έργο ακόμα δεν έχει παραδοθεί (!), έχει πληρωθεί στην εταιρεία (Γαλάνης ΑΤΕ) που το ανέλαβε και το κόστος του έφθασε τα 700.000 ευρώ. Το zougla.gr προσπάθησε να επικοινωνήσει με την εταιρεία, αλλά… μάταια, καθώς οι υπάλληλοι δεν ήξεραν πού βρίσκεται ο υπεύθυνος της! Από την άλλη, ο δήμαρχος της πόλης Πέτρος Αγγελίδης τόνισε πως θα πρέπει να περιμένουμε για να δούμε ποιος θα αποκαταστήσει τη ζημιά, ενώ μία ξεκάθαρη εικόνα για το μέλλον της πίστας θα έχουμε στα μέσα του Σεπτέμβρη. Ωστόσο, ο εκπρόσωπος της πίστας Παναγιώτης Γρηγοριάδης ξεκαθάρισε πως η θέση των ανθρώπων που διοικούν την πίστα είναι πως την όλη ευθύνη έχει η τεχνική υπηρεσία του δήμου. 

Κρίσιμες ημέρες…

Πάντως, πολύ αξιόπιστες πηγές μιλώντας στο zougla.gr τόνισαν τον φόβο ότι η ζημιά δεν πρόκειται να αποκατασταθεί και αυτό που έχει συμβεί ίσως είναι η… ταφόπλακα του αυτοκινητοδρομίου, αφού, ακόμη κι αν ανοίξει, η ζημιά (δυσφήμηση) θα έχει γίνει. Οι επόμενες ημέρες αναμένεται να είναι πολύ κρίσιμες για το μέλλον όχι μόνο του αυτοκινητοδρομίου αλλά και της πόλης, που έχει επενδύσει σε αυτό το έργο και έχει πληρώσει την κατασκευή του με χρήματά του ο σερραϊκός λαός.

Τόσο κόσμο θα κάνουν μήνες να δουν οι Σερραίοι που έχουν πληρώσει από την τσέπη τους την κατασκευή του αυτοκινητοδρομίου!

Ακούστε τις δηλώσεις του δημάρχου Σπύρου Αγγελίδη στο zougla.gr

Ακούστε τις δηλώσεις του πρώην νομάρχη Στέφανου Φωτιάδη στο zougla.gr

Ακούστε τις δηλώσεις του εκπροσώπου της πίστας Παναγιώτη Γρηγοριάδη στο zougla.gr

 

Διαβάστε επίσης: Νέος ασφαλτοτάπητας στο αυτοκινητοδρόμιο των Σερρών

Διαβάστε επίσης: Απίστευτο: Ξέχασαν να ρίξουν… άσφαλτο σε όλη την πίστα!

 

Δείτε το ρεπορτάζ για το πώς φτιάχτηκε το αυτοκινητοδρόμιο της πόλης των Σερρών

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης