Ο Πρόεδρος της Επιτροπής του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλλυ, Morrie Chandler θεωρεί ότι κάποιοι αγώνες που παραδοσιακά ήταν στην ατζέντα του πρωταθλήματος καλό είναι να μην εφησυχάζουν και να κοιτάξουν να διδαχθούν από τους νέους αγώνες όπως το ράλλυ Πολωνίας.
Ενώ το ημερολόγιο του WRC 2010 έχει ουσιαστικά συμφωνηθεί οι αγώνες για το 2011 είναι ακόμα στον αέρα με 20 χώρες να διεκδικούν 14 γύρους του παγκοσμίου.
Το ότι ένας αγώνας έχει μακράν και συνεχή ιστορία στο WRC αυτό δεν σημαίνει αυτόματα ότι θα έχει θέση στην παγκόσμια ατζέντα του πρωταθλήματος.

Ο Chandler, επίσης δήλωσε:
«Κάποιοι αγώνες – και δεν θα δημοσιοποιήσω τα ονόματά τους – για χρόνια οργάνωναν αγώνες στο WRC, δεν κάνουν καμία πρόοδο, δεν ακούν τι τους λέμε και θεωρούν ότι τους έχει δοθεί χάρισμα από το θεό. Δεν γνωρίζουν και ούτε θέλουν να μάθουν ότι πρέπει να διανύσουν μια μεγάλη απόσταση για να φτάσουν τα σύγχρονα ράλλυ για να ανήκουν πια στο παγκόσμιο πρωτάθλημα. Όμως όσο και να τους το λέμε δεν μας ακούν»
«Μπήκαν νέοι αγώνες στο πρωτάθλημα και μας άφησαν καλές εντυπώσεις όπως το ράλλυ Πολωνίας που έγινε πρόσφατα. Το σπορ μεταφέρθηκε στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη και η προώθησή του στην Πολωνία μπορώ να πω ότι ήταν πολύ καλή».

Σημείωση: Για το πρωτάθλημα 2010 -όπως ήδη δημοσιεύσαμε – παλεύει το Ακρόπολις για να αντικαταστήσει την Βουλγαρία, αν οι Βούλγαροι δεν τα πάνε καλά στον ευρωπαϊκό τους αγώνα που γίνεται αυτόν τον μήνα. Ωστόσο οι δικές μας πληροφορίες λένε ότι: επιλαχόντες για τη θέση είναι δυο κυρίως οργανωτές οι Αργεντίνιοι και οι Ιταλοί με το ράλλυ Σαρδηνίας. Μάλιστα το το Ακρόπολις κινδυνεύει να μείνει έξω και από το ημερολόγιο του 2011 πράγμα καταστροφικό για τον ελληνικό αγώνα. Είναι γνωστό ότι η επαναφορά στην παγκόσμια ατζέντα θα είναι δύσκολη έως ανέφικτη για το Ακρόπολις σύμφωνα με έγκυρες πηγές.

