Γράφει ο Γιάννης Πετρόχειλος

Οι αναβάτες και οι μηχανικοί του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος MotoGP χωρίς ανάσα ταξιδεύουν από τη Οριστικά εκτός ημερολογίου 2021 ο αγώνας στο MotegiΓερμανία στην Ολλανδία για τον 9ο γύρο του πρωταθλήματος. Στη θρυλική πίστα του Assen πραγματοποιείται το προσεχές τριήμερο ο γύρος της Ολλανδίας και τα βλέμματα φυσικά είναι στραμμένα στον Marc Marquez.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εκτός από τη δράση εντός πίστας ωστόσο έχουμε κάποια νέα στο χώρο του MotoGP. Ένα σημαντικό νέο είναι η επιβεβαίωση ότι ο αγώνας στο Austin του Τέξας ο οποίος είχε αναβληθεί στις αρχές της σεζόν θα πραγματοποιηθεί κανονικά. Το event τοποθετήθηκε στις 3 Οκτωβρίου με αποτέλεσμα το GP της Ταϊλανδής να μετακομίσει στις 17 Οκτωβρίου. Δυστυχώς, όμως το Grand Prix της Ιαπωνίας ακυρώθηκε οριστικά και δε θα πραγματοποιηθεί καθόλου το 2021.

Το αγωνιστικό ημερολόγιο μετά τις αλλαγές σε Τέξας και Ταϊλάνδη.

Τον αγώνα της Ολλανδίας δυστυχώς θα χάσει ο Franco Morbidelli. Ο Ιταλός αναβάτης της Petronas Περιμένουμε την επίσημη ανακοίνωση συνεργασίας VR46 – DucatiYamaha τραυματίστηκε ξανά στο γόνατό του σε προπόνηση με αποτέλεσμα να μείνει εκτός μάχης το προσεχές τριήμερο. Τη θέση του Morbidelli θα πάρει ο Αμερικανός αναβάτης WSBK της Yamaha Garrett Gerloff.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ίσως, αυτό το τριήμερο να έχουμε και την επίσημη ανακοίνωση της συνεργασίας της Aramco VR46 ομάδας του Valentino Rossi με την Ducati για το 2022. Ας κάνουμε όμως τις προβλέψεις μας για το GP του Assen.

Ο Gerloff είχε αντικαταστήσει τον Rossi πέρυσι στη Βαλένθια στις δοκιμές της Παρασκευής.

Yamaha Monster MotoGP

Μπορεί ο Fabio Quartararo να μην κέρδισε το GP της Γερμανίας αλλά η 3η θέση ήταν χρυσάφι για τον Γάλλο. Ο αναβάτης της Yamaha πήρε πολύτιμους βαθμούς και είδε τον βασικό του αντίπαλο στο πρωτάθλημα Johann Zarco να μένει στη 8η θέση, αυξάνοντας τη διαφορά του στη βαθμολογία στους 22 βαθμούς. Το Assen είναι καλή πίστα για τη Yamaha, κάτι που σημαίνει ότι το βάθρο δεν είναι μακριά. Από την άλλη, ο Maverick Vinales βρίσκεται σε πολύ κακή κατάσταση και εκτός από το οδηγικό κομμάτι έχει βαρύνει και ψυχολογικά.

Πρόβλεψη για Fabio Quartararo: Το βάθρο είναι σίγουρα, πιθανή η νίκη.
Πρόβλεψη για Maverick Vinales: Το 2019 κέρδισε, το 2021 θα αρκεστεί στη δεκάδα.

Ο Quartararo έχει περισσότερους βαθμούς από όλους τους υπόλοιπους αναβάτες της Yamaha μαζί.

Ducati Lenovo Team

Πολύ δυνατή ήταν η εμφάνιση των αναβατών της εργοστασιακής Ducati στη Γερμανία με τον Pecco Bagnaia να τερματίζει στη 4η θέση και τον Jack Miller στη 5η θέση. Οι δύο αναβάτες βρίσκονται πολύ κοντά στη βαθμολογία και έχουν επαφή με την κορυφή παραμένοντας σε κάθε πίστα δυνατοί.

Πρόβλεψη για Pecco Bagnaia: Δε βλέπω κάτι καλύτερο από τη 5η θέση.
Πρόβλεψη για Jack Miller: Δύσκολα το βάθρο, πιθανότερο μέσα στην πεντάδα.

Έχει πλέον φτάσει στον έναν βαθμό τον teammate του ο Bagnaia στη βαθμολογία.

Pramac Racing Ducati

Απογοητευμένος ήταν μετά το τέλος του αγώνα στο Sachsenring ο Johann Zarco. Η 8η θέση δεν ήταν αυτό που ήθελε ο Γάλλος μετά την pole position και πλέον έχασε έδαφος στη μάχη του τίτλου. Από την άλλη, η επιστροφή του Jorge Martin ήταν εξαιρετική με τον Ισπανό να δείχνει ξανά δείγματα ταχύτητας παρά το γεγονός ότι τερμάτισε αρκετά πίσω στον αγώνα.

Πρόβλεψη για Johann Zarco: Θα είναι η κορυφαία Ducati, ίσως στο βάθρο.
Πρόβλεψη για Jorge Martin: Μέσα στου βαθμούς.

Είχε δημιουργήσει προσδοκίες ο Zarco με την pole position, αλλά στον αγώνα δεν τα κατάφερε.

Suzuki Ecstar Team

Ο Joan Mir έκανε μια από τις χειρότερες εμφανίσεις του στη Γερμανία μένοντας εκτός ρυθμού και διεκδίκησης ενός καλού αποτελέσματος. Αντίθετα, ο Alex Rins παρά τον τραυματισμό του πάλεψε και τερμάτισε τον αγώνα στη 11η θέση με τη Suzuki.

Πρόβλεψη για Joan Mir: Θα επιστρέψει στην εξάδα.
Πρόβλεψη για Alex Rins: Θα είναι μέσα στη μάχη του βάθρου.

Επέστρεψε δυνατός ο Rins στη σέλα της Suzuki και στο Assen αναμένεται να πρωταγωνιστήσει.

ΚΤΜ Red Bull Racing

Ο Miguel Oliveira είναι αδιαμφισβήτητα ο πιο φορμαρισμένος αναβάτης αυτήν τη στιγμή στο MotoGP. Ο Πορτογάλος έχει βρει ακριβώς αυτό που χρειάζεται στην KTM RC16 και με αλάνθαστους αγώνες έχει σκαρφαλώσει στη 7η θέση της βαθμολογίας. Πολύ δυνατός είναι και ο Brad Binder ο οποίος τερμάτισε στη 4η θέση στο Sachsenring και δείχνει σε εξαιρετική κατάσταση και εκείνος.

Πρόβλεψη για τον Miguel Oliveira: Δε βρίσκω το λόγο να μην παλέψει πάλι για τη νίκη.
Πρόβλεψη για τον Brad Binder: Το πρώτο βάθρο της χρονιάς είναι εφικτό.

Ο Oliveira έχει τους περισσότερους βαθμούς από τη στιγμή που η ΚΤΜ άλλαξε το πλαίσιο στη RC16.

Aprilia Racing Gresini

Ο Aleix Espargaro οδήγησε τον αγώνα της Γερμανίας στον πρώτο γύρο και κατάφερε να κάνει έναν εξαιρετικό αγώνα. Η RS-GP είναι ανεβασμένη και μαζί με τον Lorenzo Savadori ετοιμάζονται για ακόμα ένα καλό αποτέλεσμα στην Ολλανδία.

Πρόβλεψη για τον Aleix Espargaro: Μέσα στη δεκάδα.
Πρόβλεψη για τον Lorenzo Savadori: Μέσα στους βαθμούς.

Ακόμα μια καλή εμφάνιση του Espargaro με την Aprilia να δείχνει αρκετά σταθερή σε όλες τις πίστες.

Repsol Honda Team

Έπρεπε να περάσουν 581 ημέρες για να ανέβει πάλι στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου ο Marc Marquez. Ο Ισπανός στο αγαπημένο του Sachsenring οδήγησε σαν τον πρωταθλητή που γνωρίζουμε και κέρδισε έναν επικό αγώνα. Από την άλλη, ο Pol Espargaro παρέμεινε σε χαμηλά επίπεδα δείχνοντας σημάδια κόπωσης στη σέλα της Honda RC213V.

Πρόβλεψη για τον Marc Marquez: Αν είναι καλά θα παλέψει πάλι για τη νίκη.
Πρόβλεψη για τον Pol Espargaro: Οριακά στη δεκάδα.

Ο Βασιλιάς του Ring πήρε τη 11η νίκη του στη Γερμανία επιστρέφοντας εμφατικά στις νίκες.

LCR Honda

Οι Alex Marquez και Takaaki Nakagami δεν κατάφεραν κάτι ιδιαίτερο στην πίστα της Γερμανίας μένοντας σε χαμηλά επίπεδα απόδοσης.

Πρόβλεψη για τον Alex Marquez: Οριακά στους βαθμούς.
Πρόβλεψη για τον Takaaki Nakagami: Εκτός δεκάδας.

Τα προβλήματα δεν έχουν ξεπεραστεί στη Honda.

Petronas Yamaha Team

Μία από τα ίδια στη Γερμανία για τους Valentino Rossi και Franco Morbidelli. Οι δύο αναβάτες της Yamaha έμειναν εκτός ρυθμού με τον Rossi να τερματίζει στη 14η θέση και τον Morbidelli μόλις στη 18η θέση. Ο Gerloff ο οποίος αντικαθιστά τον Morbidelli πέρυσι έκανε μία ημέρα ελεύθερων δοκιμών Παρασκευής στη Βαλένθια αντικαθιστώντας τον Valentino Rossi το 2020.

Πρόβλεψη για τον Valentino Rossi: Ευκαιρία για μια θέση στη δεκάδα.
Πρόβλεψη για Garrett Gerloff: Οριακά στους βαθμούς.

Πολλά τα σενάρια για το μέλλον του Rossi στο MotoGP με την Ducati να είναι ένα από τα ενδεχόμενα.

Ensponsorama Ducati/VR46 SKY Ducati

Οι αναβάτες της δορυφορικής ομάδας της Ducati, Enea Bastianini και Luca Marini είχαν μέτριο τριήμερο στη Γερμανία μένοντας αρκετά πίσω. Στο Assen δεν έχουν αγωνιστεί με MotoGP μοτοσικλέτα άρα αναμένεται να είναι δύσκολο το τριήμερο.

Πρόβλεψη για τον Enea Bastianini: Εκτός βαθμών.
Πρόβλεψη για τον Luca Marini: Στους βαθμούς οριακά.

Δύσκολες πίστες θα ακολουθήσουν για τους rookies του MotoGP.

Tech3 KTM Team

Δύσκολο το τριήμερο και στη Γερμανία για τους Iker Lecuona και Danilo Petrucci με τον δεύτερο να σημειώνει πτώση χωρίς μάλιστα να φταίει.

Πρόβλεψη για τον Danilo Petrucci: Μέσα στους βαθμούς.
Πρόβλεψη για Iker Lecuona: Κοντά στη δεκαπεντάδα.

Αναμένεται να βελτιωθούν τα αποτελέσματα της Tech3 αν ακολουθήσουν το παράδειγμα της εργοστασιακής ομάδας.

Κυριακή στις 15:00 ο αγώνας

Η δράση στην πίστα της Ολλανδίας αρχίζει την Παρασκευή με τις ελεύθερες δοκιμές, συνεχίζεται το Σάββατο με τις κατατακτήριες και την Κυριακή έχουμε τον μεγάλο αγώνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τι λένε οι αντίπαλοι του Marc Marquez για τη νίκη στη Γερμανία

MotoGP Γερμανίας: Εμφατική νίκη του Marquez στο Sachsenring

Με Ducati το 2022 η ομάδα Gresini Racing

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης