Γράφει ο Γιάννης Πετρόχειλος

Το τριήμερο 5-7 Νοεμβρίου πραγματοποιείται ο προτελευταίος γύρος του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Στη θέση του Marquez ο Stefan Bradl στο Portimao.MotoGP στην πίστα Portimao της Πορτογαλίας. Είναι ο δεύτερος αγώνας φέτος που θα διεξαχθεί στη συγκεκριμένη πίστα καθώς λόγω της πανδημίας Covid-19 οι ομάδες δεν ταξίδεψαν στις χώρες της Ασίας και προτίμησαν να μείνουν στην Ευρώπη, όπως έγινε και το 2020.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το μεγάλο νέο πριν την έναρξη του τριημέρου είναι φυσικά η απουσία του Marc Marquez από τον αγώνα. Ο Ισπανός σε προπόνηση motocross σημείωσε πτώση με αποτέλεσμα να πάθει ελαφριά διάσειση. Οι γιατροί του συνέστησαν να μη ρισκάρει και να μείνει στο σπίτι του να ξεκουραστεί, κάτι με το οποίο συμφώνησε ο αναβάτης της Repsol Honda. Τη θέση του στην ομάδα θα πάρει ο αναβάτης δοκιμών της Honda Stefan Bradl, ο οποίος και πέρυσι αγωνίστηκε στην Πορτογαλία στη θέση του Marquez.

Ακόμα ένας τραυματισμός για τον Marc Marquez.

Ας δούμε όμως τις προβλέψεις για το Grand Prix του Aragon.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Yamaha Monster MotoGP

Με τον αέρα του πρωταθλητή, ο Fabio Quartararo πηγαίνει στο Portimao με στόχο να επιστρέψει στις νίκες. Ο Γάλλος, ο οποίος εξασφάλισε στο Misano τον τίτλο με τη Yamaha, είναι δυνατός στην Πορτογαλία και θα παλέψει για τη νίκη. Από την άλλη ο Franco Morbidelli απέχει ακόμα αρκετά από τον καλό του εαυτό.

Πρόβλεψη για Fabio Quartararo: Φαβορί για τη νίκη με την ψυχολογία στο ταβάνι.
Πρόβλεψη για Franco Morbidelli: Χαμηλές προσδοκίες, μέγιστο στη δεκάδα.

Fabio Quartararo #20

Ducati Lenovo Team

Πάλεψε αλλά δεν τα κατάφερε ο Pecco Bagnaia στο Misano. Ο Ιταλός της Ducati ήταν στην πρώτη θέση όταν έπεσε στον αγώνα της πατρίδας του και ουσιαστικά έστεψε τον Quartararo πρωταθλητή. Το Portimao είναι καλή πίστα για τον Ιταλό ο οποίος θα παλέψει ξανά για τη νίκη. Ο Jack Miller από την άλλη θα κάνει ότι μπορεί να ολοκληρώσει τον αγώνα έπειτα από μέτρια αποτελέσματα στους τελευταίους αγώνες.

Πρόβλεψη για Pecco Bagnaia: Θα παλέψει για τη νίκη.
Πρόβλεψη για Jack Miller: Είναι σε θέση για βάθρο.

Francesco Bagnaia #63.

Pramac Racing Ducati

Στο στρατόπεδο της Pramac Ducati ο Johann Zarco βρήκε ξανά έναν καλό ρυθμό και κατάφερε μετά από καιρό να πάρει ένα καλό αποτέλεσμα στο Misano. Από την άλλη, ο Jorge Martin δεν έχει τη φόρμα που είχε στο πρώτο μισό της χρονιάς, ενώ δεν είχε αγωνιστεί στο Portimao τον περασμένο Απρίλιο.

Πρόβλεψη για Johann Zarco: Ανεβάζει ρυθμό, ξανά στην πεντάδα.
Πρόβλεψη για Jorge Martin: Πίσω από τον teammate του.

Johann Zarco #5.

Suzuki Ecstar Team

Στην Suzuki θέλουν να κλείνουν τη χρονιά με δυναμικό τρόπο. Οι Alex Rins και Juan Mir θέλουν να επιστρέψουν στο βάθρο έπειτα από ένα μέτριο τριήμερο στο Misano.

Πρόβλεψη για Joan Mir: Μπορεί να είναι στη μάχη της τετράδας.
Πρόβλεψη για Alex Rins: Ένα από τα φαβορί για το βάθρο.

Alex Rins #42.

ΚΤΜ Red Bull Racing

Ο αγώνας που περιμένει όσο κανέναν άλλο ο Miguel Oliveira είναι στην πατρίδα του, την Πορτογαλία. Ο αναβάτης της KTM έχει κορυφαία αποτελέσματα στο Portimao και είναι μια καλή ευκαιρία να επιστρέψει στο βάθρο. Από την άλλη ο Brad Binder έχει επίσης υψηλές προσδοκίες στην Πορτογαλία.

Πρόβλεψη για τον Miguel Oliveira: Θα είναι στη μάχη της εξάδας.
Πρόβλεψη για τον Brad Binder: Μέσα στην οκτάδα.

Miguel Oliveira #88.

Aprilia Racing Gresini

Τον καλύτερο αγώνα από τη στιγμή που πήγε στην Aprilia έκανε ο Maverick Vinales στο Misano. Ο Ισπανός τερμάτισε στην 8η θέση, ακριβώς πίσω από τον Aleix Espargaro, κάτι που σημαίνει ότι και οι δύο RS-GP ήταν στη δεκάδα. Όσο περνάει ο καιρός τόσο πιο δυνατός γίνεται και το Portimao ίσως τον φέρει ακόμα πιο ψηλά.

Πρόβλεψη για τον Aleix Espargaro: Θα είναι στην ο οκτάδα.
Πρόβλεψη για τον Maverick Vinales: Μπορεί να είναι μπροστά από τον teammate του.

Maverick Vinales #12.

Repsol Honda Team

Χωρίς τον Marc Marquez, ο Pol Espargaro θα προσπαθήσει να κρατήσει ψηλά τη σημαία της Repsol Honda, ερχόμενος μάλιστα από το βάθρο στο Misano. Μαζί του θα είναι ο Stefan Bradl ο οποίος πέρυσι στο Portimao είχε τερματίσει στην εξάδα.

Πρόβλεψη για τον Pol Espargaro: Οριακά στη δεκάδα.
Πρόβλεψη για τον Stefan Bradl: Οριακά στη δεκάδα.

Stefan Bradl #6.

LCR Honda

Περιμέναμε περισσότερα από τους Alex Marquez και Taka Nakagami στο Misano, αλλά οι δύο αναβάτες της LCR Honda κινήθηκαν σε μέτρια επίπεδα.

Πρόβλεψη για τον Alex Marquez: Θα είναι κοντά στους βαθμούς.
Πρόβλεψη για τον Takaaki Nakagami: Μέσα στη δεκάδα.

Alex Marquez #73.

Petronas Yamaha Team

Στο Misano ο Valentino Rossi έκανε έναν από τους καλύτερους φετινούς του αγώνες τερματίζοντας στη 10η θέση. Φυσικά, αποθεώθηκε από τους συμπατριώτες του και πλέον πηγαίνει στο Portimao με καλή ψυχολογία. Από την άλλη, ο Andrea Dovizioso συνεχίζει την προσαρμογή του και αναμένεται να είναι ακόμα πιο δυνατός στην Πορτογαλία.

Πρόβλεψη για τον Valentino Rossi: Στους βαθμούς.
Πρόβλεψη για Andrea Dovizioso: Μπροστά από τον Rossi.

Valentino Rossi #46.

Ensponsorama Ducati/VR46 SKY Ducati

Μαγική ήταν η εμφάνιση του Enea Bastianini ξανά στο Misano. Ο νεαρός Ιταλός κατάφερε να πάρει το βάθρο στον τελευταίο γύρο από τον Quartararo επιβεβαιώνοντας την εξαιρετική χρονιά που διανύει. Από την άλλη ο Luca Marini είχε εξαιρετικό αγώνα τερματίζοντας στη δεκάδα.

Πρόβλεψη για τον Enea Bastianini: Θα είναι στην οκτάδα, ίσως και στην εξάδα.
Πρόβλεψη για τον Luca Marini: Θα είναι στους βαθμούς.

Enea Bastianini #23.

Tech3 KTM Team

Οι Iker Lecuona και Danilo Petrucci για μια ακόμα φορά δεν κατάφεραν να ολοκληρώσουν τον αγώνα στο Misano έχοντας ένα τραγικό τριήμερο. Ο Lecuona είναι πλέον απαλλαγμένος από το άγχος της επόμενης χρονιάς καθώς μετακομίζει με τη Honda στο WSBK και ίσως δούμε κάτι καλό στο Portimao.

Πρόβλεψη για τον Danilo Petrucci: Εκτός βαθμών.
Πρόβλεψη για Iker Lecuona: Θα είναι στους βαθμούς, ίσως στη δεκάδα.

Iker Lecuona #27.

Κυριακή 7 Νοεμβρίου στις 15:00 ο αγώνας

Η δράση στην πίστα του Portimao αρχίζει την Παρασκευή με τις ελεύθερες δοκιμές, συνεχίζεται το Σάββατο με τις κατατακτήριες και την Κυριακή έχουμε τον μεγάλο αγώνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Χάνει τον αγώνα της Πορτογαλίας ο Marc Marquez

O σταρ του TikTok, Khaby Lame συναντά τους ήρωες του στο MotoGP

Έφυγε από τη ζωή ο θρύλος της Ducati και των Grand Prix, Paul Smart

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης