Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Το γαϊτανάκι των μεταγραφικών κινήσεων στο MotoGP ξεκίνησε πριν καν εκκινήσει το πρωτάθλημα του 2022. Μοναδικός στόχος το 2022 είναι ο τίτλος για τον Ιταλό αναβάτη.Η πρώτη βόμβα έπεσε από την Ducati η οποία αποφάσισε να “δέσει” τον Pecco Bagnaia για τα επόμενα δύο χρόνια. Ο Ιταλός αναβάτης θα παραμείνει λοιπόν στην εργοστασιακή ομάδα της Ducati μέχρι το 2024 και θα επικεντρωθεί στην κατάκτηση του τίτλου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Bagnaia το 2021 έκανε το μεγάλο βήμα και από την ομάδα της Pramac Racing βρέθηκε στην εργοστασιακή ομάδα Ducati Lenovo Team. Η πορεία του ήταν εξαιρετική στη διάρκεια της χρονιάς με τον Ιταλό να φτάνει να παλεύει για τον τίτλο με αντίπαλο τον Fabio Quartararo. Ο Bagnaia ανέβηκε 9 φορές στο βάθρο, πήρε 4 νίκες και 6 pole position τερματίζοντας στην 2η θέση του πρωταθλήματος.

Με τον επικεφαλής του Ducati Corse, Gigi Dall'Igna.

Περιμένουμε εκπλήξεις στις μεταγραφές

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με την υπογραφή του Bagnaia στην Ducati άνοιξε μια σειρά από μεγάλες αλλαγές που περιμένουμε στο Μπαίνουμε ήδη σε μεταγραφικό πυρετό στο MotoGP.MotoGP το 2023. Τα συμβόλαια πολλών πρωτοκλασάτων αναβατών λήγουν στο τέλος του 2022 με αποτέλεσμα να έχουμε ήδη πολλές συναντήσεις, συσκέψεις και φυσικά φημολογία. Θα μείνει ο Fabio Quartararo στην Yamaha; Η Honda θα προσελκύσει τον Joan Mir; Τι θα γίνει με το τεράστιο ταλέντο Pedro Acosta ο οποίος έρχεται από τη Moto2; Πολλά είναι τα ερωτήματα που μένει να απαντηθούν τους επόμενους μήνες και εκτός από τη δράση εντός πίστας θα έχουμε και σπουδαίο παρασκήνιο.

Πάντως, η θέση στη δεύτερη εργοστασιακή μοτοσικλέτα της Ducati τρίζει με τον Jack Miller να έχει αρκετούς μνηστήρες να ανταγωνιστεί. Αν ο Αυστραλός φέτος δεν έχει την πορεία που πρέπει τότε είναι πολύ πιθανό η Ducati να φέρει στην εργοστασιακή ομάδα τον ταλαντούχο Jorge Martin από την ομάδα της Pramac Racing.

Οι περσινές μάχες με τον Fabio Quartararo ήταν επικές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αυτή είναι η πιο… “Made in Italy” Ducati XDiavel

Παρουσιάστηκε η μοτοσικλέτα που όλοι θέλουν να κερδίσουν στο MotoGP 2022

Δοκιμές MotoGP 2022: Aprilia, Suzuki και Honda οι κερδισμένοι στην Μαλαισία

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης