Επιμέλεια: Θάνος Κυλάφης

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η 31η Ιανουαρίου 2023 ήταν μια σημαντική μέρα για την MV Agusta. Τότε ήταν που η εταιρεία με έδρα το Vareze ανακοίνωσε ότι είχε φτάσει επίσημα σε κατάσταση «τελικής επίλυσης των εκρεμμοτήτων με τους πιστωτές». Σε απλή γλώσσα, αυτό προφανώς σημαίνει ότι η MV Agusta έχει πλέον εκπληρώσει όλα τα εκκρεμή χρέη με τους πιστωτές της.

Στις 29 Δεκεμβρίου 2022 —μόλις λίγες μέρες πριν από την έναρξη του 2023— το Δικαστήριο του Vareze έκανε την επίσημη δήλωση ότι όλες οι υποχρεώσεις που είχε προηγουμένως η MV Agusta με τους πιστωτές της είχαν πλέον τακτοποιηθεί ικανοποιητικά. Σίγουρα, όλοι οι εμπλεκόμενοι πρέπει να αναπνέουν με ανακούφιση που πέτυχαν ένα τέτοιο επίτευγμα, επειδή η ιστορία της μοτοσυκλέτας είναι γεμάτη με εταιρίες που δεν μπορούσαν να επιστρέψουν από το χείλος του γκρεμού.

Η MV Agusta σύναψε τη συμφωνία αναδιάρθρωσης του χρέους με τους πιστωτές της το 2017, οπότε η οικογένεια Sardarov συνέβαλε οικονομικά για να ξεκινήσει το πρόγραμμα. Πριν από τέσσερα χρόνια, ο Timur Sardarov ανέλαβε τα ηνία της εταιρείας και επέβλεψε τη διαδικασία κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, μέχρι την επιτυχή ολοκλήρωσή της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

“Από την άφιξή μου στην MV Agusta, ο διακανονισμός με τους πιστωτές ήταν ένας από τους κύριους στόχους μου, προκειμένου να ανακτήσω την εμπιστοσύνη των πελατών και των προμηθευτών μας. Παρά τις αρνητικές επιπτώσεις της πανδημίας, την ισχυρή αύξηση του κόστους των πρώτων υλών και το ξέσπασμα του πολέμου στην Ουκρανία, η δέσμευση και ο επαγγελματισμός της διοίκησης της MV Agusta έφεραν αυτό το σημαντικό αποτέλεσμα”, ανέφερε ο Sardarov.

“Πρέπει τώρα να δούμε το μέλλον με ανανεωμένη αυτοπεποίθηση, παρηγορημένοι από την επιτυχία των νέων μας μοντέλων. Η συνεργασία με την KTM AG φέρνει ήδη νέα ενέργεια στην επιχείρησή μας σε όλα τα μέτωπα, από την παραγωγή νέων μοντέλων και την επέκταση του δικτύου αντιπροσώπων μας έως τη βελτίωση της ποιότητας των υπηρεσιών για τους πελάτες μας. Τα μαύρα χρόνια τελείωσαν, καθώς επιτέλους δημιουργήσαμε τις προϋποθέσεις ώστε η MV Agusta να γράψει ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία της μοτοσικλέτας”, κατέληξε.

Τι είδους μέλλον θα είναι; Η εξόφληση των χρεών είναι απελευθέρωση με πολλούς τρόπους, και πιθανώς ακόμη περισσότερο εάν είστε ένας ιστορικά σημαντικός κατασκευαστής. Ανυπομονούμε να δούμε τι φέρνει το μέλλον της MV Agusta, καθώς και τη νέα της συνεργασία με την Pierer Mobility και την KTM.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης