του Δημήτρη Διατσίδη

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η παρουσίαση των εργοστασιακών ομάδων της Ducati σε MotoGP και WorldSBK, που ξεκίνησε χθες και η zougla.gr είχε το πρώτο αποκλειστικό ρεπορτάζ, συνεχίστηκε στο γνωστό χιονοδρομικό κέντρο της Ιταλίας, με τη συμπαραγωγή με την Azienda per il Turismo Madonna di Campiglio, το Trentino Marketing και με τη συμμετοχή των συνεργατών Lenovo, Aruba.it, Monster Energy, Shell και Audi.

H Barbara Pedrotti παρουσίασε με άψογο στυλ την εκδήλωση

Τα αποκαλυπτήρια της Desmosedici GP 2023 ήταν η πιο συναρπαστική στιγμή της παρουσίασης, με τους Francesco Bagnaia και Enea Bastianini να αποκαλύπτουν τις μοτοσυκλέτες τους, οι οποίες και φέτος διατηρούν το κλασικό κόκκινο χρώμα της Ducati, ενισχυμένο με μερικές carbon λεπτομέρειες και μια πιο ανοιχτή απόχρωση του κόκκινου. Η μεγαλύτερη αλλαγή, ωστόσο, είναι ότι ο Bagnaia θα αγωνιστεί με το #1 το 2023.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Pecco είπε μεταξύ άλλων: “Αισθάνομαι πολλούς ανθρώπους πιο κοντά μου, είναι ωραίο συναίσθημα, μετά την κατάκτηση του Τίτλου πέρυσι”. Για τη νέα αγωνιστική χρονιά τόνισε: “Στόχος είναι να μην κάνω το λάθος να σκεφτώ ότι είμαι ο Πρωταθλητής. Πρέπει να βλέπω τον κάθε αγώνα όπως πέρυσι και να προσπαθώ να παίρνω το καλύτερο από τη μοτοσυκλέτα. Ίσως το μεγαλύτερο από τα λάθη είναι να είμαι νευρικός και να προσπαθώ σε μια στροφή να κερδίσω όλον τον χρόνο που έχασα σε ένα γύρο. Έτσι θα προσπαθήσω να μην πέσω όσες φορές έπεσα – και ήταν πέντε – πέρυσι.”

Σε σχέση με τους νέους Αγώνες Σπριντ και το νέο ομόσταυλό του Enea Βastianini είπε: “Στην επίθεση στο χρόνο φαίνεται και ξεχωρίζει ο οδηγός. Είναι πολύ σημαντικός ο οδηγός λοιπόν και μετά από 15 γύρους στον αγώνα δείχνει το πόσο έξυπνος είναι με τη διαχείριση ελαστικών. Πρέπει να είμαστε έξυπνοι στον Αγώνα Σπριντ. Η ταχύτητα είναι σημαντικότερη από τη σταθερότητα, για να κερδίσεις το Πρωτάθλημα. Όλοι κοιτούν για αντιπαλότητες, αν με κερδίσει ο Enea θα είναι απογοητευτικό, αλλά δεν θα είμαι θυμωμένος, έχουμε καλή σχέση. Πρέπει να είμαστε αρκετά έξυπνοι στη διαχείριση των αγώνων και της αντιπαλότητας.

Η παρουσίαση και των νέων Ducati Panigale V4R είχε επίσης μεγάλο ενδιαφέρον, με τον Alvaro Bautista να χρησιμοποιεί και αυτός το νούμερο #1 στη μοτοσυκλέτα του, ενώ ο ομόσταυλός του Michele Rinaldi κρατάει το #21. Στα WorldSBK αναμένεται το έργο της διατήρησης του Τίτλου να είναι δύσκολο, αλλά ο Rinaldi είναι διψασμένος να φτάσει στο ίδιο επίπεδο με τον Bautista και αυτό μάλλον θα δώσει μια ώθηση στην ομάδα, μαζί με το νέο πιο δυνατό κινητήρα της μοτοσυκλέτας.

Ο Claudio Domenicali (Διευθύνων Σύμβουλος της Ducati Motor Holding) είπε: “Σήμερα ζούμε μια άλλη αξιοσημείωτη στιγμή για την Ducati. Για πρώτη φορά στην ιστορία της εταιρείας, παρουσιάζουμε μαζί τις επίσημες ομάδες MotoGP και WorldSBK, την ομάδα της Ducati Lenovo και της Aruba.it. Η παρουσίαση όλων μαζί είναι ένας όμορφος τρόπος για να γιορτάσουμε την αξία και τις δεξιότητες της καλύτερης ομάδας Ducati Corse που υπήρξε ποτέ, της οποίας η καθημερινή δουλειά μας έχει οδηγήσει στην κορυφή του κόσμου. Μετά τις απίστευτες επιτυχίες της περασμένης αγωνιστικής σεζόν, η πρόκληση της επανεπιβεβαίωσης μας συναρπάζει. Είμαι χαρούμενος που ξεκινά από μια τοποθεσία όπως η Madonna di Campiglio, μια τέλεια έκφραση του “Made in Italy” του οποίου είμαστε περήφανοι πρεσβευτές. Η Ducati είναι μια εταιρία που διακρίνεται από στυλ, επιδόσεις και τεχνολογία, όπου το πάθος για τους αγώνες είναι ένα κεντρικό στοιχείο. Το να δουλεύουμε ενώ διασκεδάζουμε ταυτόχρονα είναι μέρος της φιλοσοφίας μας”.

Οι συνεντεύξεις έγιναν σε ειδικό χώρο στο κέντρο της πόλης

Ο μηχανολόγος που ανέβασε το αγωνιστικό τμήμα στην κορυφή, ο Luigi Dall’Igna (Γενικός Διευθυντής της Ducati Corse) συμπλήρωσε: “Η έναρξη μιας νέας σεζόν είναι πάντα συναρπαστική και φέτος ακόμα περισσότερο, μετά το 2022 που προορίζεται να μείνει στην ιστορία. Η αναπαραγωγή των αποτελεσμάτων του περασμένου έτους θα είναι πρόκληση, αλλά ο στόχος μας είναι πάντα να ξεπερνάμε τους εαυτούς μας και να βελτιωνόμαστε συνεχώς. Στα MotoGP, εκτός από τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή Pecco Bagnaia, θα μπορούμε επίσης να υπολογίζουμε στον Enea Bastianini, που ήταν τρίτος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα πέρυσι με την ομάδα της Ducati Gresini Racing. Είμαστε πεπεισμένοι ότι και οι δύο αναβάτες μας θα να είναι και φέτος ανάμεσα στους πρωταγωνιστές του Πρωταθλήματος. Σίγουρα ο ανταγωνισμός θα είναι ακόμα υψηλότερος. Υπάρχουν πολλοί δυνατοί αναβάτες στο grid και οι άλλοι κατασκευαστές σίγουρα θα έχουν δουλέψει σκληρά κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Ανυπομονούμε να ξεκινήσουμε αυτή τη νέα σεζόν και να υπερασπιστούμε τους τρεις τίτλους που κατακτήσαμε πέρυσι”.

Ο νέος εργοστασιακός οδηγός Enea Bastianini ήταν λιγομίλητος: “Το να φοράω τα χρώματα της επίσημης ομάδας είναι ένα τρομερό συναίσθημα και τώρα είναι στο χέρι μου να αποδείξω ότι αξίζω αυτή την ευκαιρία. Είμαι ενθουσιασμένος για τη νέα σεζόν!”

Το βράδυ ακολούθησε ένα δείπνο στα 2,550μ., από όπου όλοι οι οδηγοί, οι άνθρωποι του εργοστασίου και αρκετοί από τους καλεσμένους δημοσιογράφους, κατέβηκαν στο κέντρο της Madonna Di Campiglio με τα σκι, πάνω στο φρέσκο χιόνι που έπεφτε σε όλη τη διάρκεια της ημέρας. Ο απεσταλμένος μας Δημήτρης Διατσίδης είχε την ευκαιρία να κάνει σκι παρέα με όλους αυτούς. Σήμερα θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο Αγώνα Σκι που θα γίνει.

Ο απεσταλμένος μας, λίγο πριν την βραδινή κατάβαση με σκι

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης