Επιμέλεια: Θάνος Κυλάφης

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Honda παρουσίασε 10 συναρπαστικές custom Rebel 1100 στο φεστιβάλ Wheels and Waves 2022 στο Biarritz της Γαλλίας. 

Παγκοσμίου φήμης κατασκευαστές custom μοτοσυκλετών, όπως η γαλλική FCR Original και η βρετανική 5Four, ήταν στην κορυφή, αλλά είχαμε συμμετοχές και από την Ισπανία, την Πορτογαλία και την Ιταλία. Μετά το φεστιβάλ, η Honda έδωσε στους θεατές την ευκαιρία να ψηφίσουν ποιά ήταν η καλύτερη custom Rebel. Μετά την καταμέτρηση των ψήφων, η Motocicli Audaci από τη Σαρδηνίας βρέθηκε στην κορυφή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Λαμβάνοντας υπόψη την ακτογραμμή της Biarritz, ο ιδρυτής της Motocicli Audaci, Nicola Manca, μεταμόρφωσε το cruiser της Honda σε αγωνιστική μοτοσυκλέτα για την άμμο. Μια ψηλά τοποθετημένη εξάτμιση, πιρούνι με ελατήριο και βελτιωμένο κάλυμμα ουράς αισθητικά μας φέρνουν ήδη στη γραμμή εκκίνησης ενός τέτοιου αγώνα. Φυσικά, ο Manca στράφηκε σε ζάντες 19 ιντσών με συρμάτινες ακτίνες χαρακτηριστικά, χοντρά λάστιχα για να ολοκληρώσει την αισθητική πλευρά, αλλά η διαδικασία κατασκευής ήταν κάθε άλλο παρά ομαλή.

“Εμπνευστήκαμε από τους αγωνιστικές μοτοσυκλέτες άμμου της δεκαετίας του 1930 για πολλούς λόγους”, εξήγησε ο Manca. “Ο πρώτος είναι το πλαίσιο στο οποίο θα παρουσιαζόταν η μοτοσυκλέτα στη φαντασία μας. Το Wheels and Waves είναι ό,τι περιστρέφεται γύρω από τη μοτοσυκλέτα και τη θάλασσα, τρέχοντας με τέρμα γκάζι Έτσι, αναπόφευκτα εμπνευστήκαμε από τους κλασικούς αγώνες άμμου”.

“Ο δεύτερος λόγος σχετίζεται με ένα τεχνικό πρόβλημα που παρουσιάστηκε κατά την υλοποίηση. Για να αποκτήσουμε τη γραμμή που θέλαμε, έπρεπε να σηκώσουμε το πίσω μέρος της μοτοσυκλέτας και να χαμηλώσουμε το μπροστινό μέρος κατά περίπου 16 εκατοστά. Καθώς θέλαμε να χρησιμοποιήσουμε τροχούς 19 ιντσών, προέκυψε ένα ζήτημα απόστασης, καθώς ο μπροστινός τροχός θα ακουμπούσε στο ψυγείο. Για να αποφευχθεί αυτό, εγκαταστήσαμε ένα πιρούνι με ελατήριο που έκανε δυνατή την κίνηση του τροχού προς τα εμπρός, ελευθερώνοντας τον χώρο που χρειαζόμασταν και ταυτόχρονα χαμηλώνουμε το μπροστινό μέρος για να αποκτήσουμε τη γραμμή που είχαμε στο μυαλό μας”.

Στο τέλος, όλη η σκληρή δουλειά και η εφευρετικότητα του Manca απέδωσε καρπούς. Με τη νίκη του Wheels and Waves Rebel 1100 στο βιογραφικό του, ανυπομονούμε να δούμε τι ονειρεύεται στη συνέχεια ο ιδρυτής της Motocicli Audaci.

 


 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης