Επιμέλεια: Θάνος Κυλάφης

Η Royal Enfield ανακοίνωσε την κυκλοφορία Super Meteor 650, ως επέκταση τόσο της σειράς cruiser της όσο και της κατηγορίας των 650cc της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η σειρά Meteor ξεκίνησε από την Rοyal Enfield το 2018 με την κυκλοφορία της Meteor 350 ως η πρώτη σύγχρονη cruiser της εταιρίας.

Η Meteor 350 ήταν επιτυχημένη, όπως ήταν και η κατηγορία των 650 με την Royal Enfield Continental GT και την Royal Enfield Interceptor να χρησιμοποιούν τον δικύλινδρο κινητήρα 650cc.

H Royal Enfield πήρε τώρα αυτόν τον κινητήρα των 650cc και τον εφάρμοσε στην Meteor, με αποτέλεσμα την Super Meteor 650.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτό δεν είναι απλώς μια αλλαγή κινητήρα για την Meteor 350 ή μια νέα αισθητική για οποιοδήποτε από τα υπάρχοντα μοντέλα στα 650cc. Αντίθετα, το κύριο πλαίσιο, η γεωμετρία της ανάρτησης, το ρεζερβουάρ, το ψαλίδι είναι όλα νέα και υπάρχει για πρώτη φορά προβολέας full-LED. Επιπλέον, η Super Meteor θα είναι η πρώτη Royal Enfield που θα χρησιμοποιεί upside-down πιρούνια.

Εργονομικά, η παραδοσιακή θέση οδήγησης της cruiser διατηρείται σε ευθυγράμμιση με την παραδοσιακή σχεδίαση κεκλιμένου τριγώνου της Royal Enfield και μπροστά, o αναβάτης έχει στην διάθεσή του ένα ταμπλό οργάνων «digi-analogue» και πλοήγηση “tripper” μπροστά του (ακολουθεί βίντεο). Επιπλέον, οι διακόπτες στο τιμόνι είναι από χυτό αλουμίνιο.

Η Super Meteor 650 θα είναι διαθέσιμη σε δύο διαφορετικές παραλλαγές: standard και tourer. Η Tourer διαθέτει μια σειρά από αξεσουάρ, όπως πλαϊνά κουτιά, μεγάλη οθόνη, προστατευτικό κινητήρα και πλάτη για την σέλα του συνεπιβάτη.

Η Royal Enfield Super Meteor 650 αναμένεται να φτάσει στους ευρωπαίους αντιπροσώπους από την άνοιξη του 2023 και θα είναι διαθέσιμΗ σε έξι χρώματα, τρία από τα οποία έχουν αποκαλυφθεί: Insterstellar Green, Celestial Red και Astral Black.

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης