Επιμέλεια: Θάνος Κυλάφης

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ένας δημοσιογράφος μοτοσυκλέτας κατέρριψε ένα παγκόσμιο ρεκόρ επισκέψεων στις περισσότερες χώρες οδηγώντας μοτοσυκλέτα σε ένα 24ωρο.

Ο Thierry Sarasyn ξεκίνησε τη βόλτα του στη νότια Πολωνία, μέρος στρατηγικής σημασίας λόγω της εγγύτητάς της σε σημαντικό αριθμό χωρών. Από εκεί κατέβηκε την κεντρική Ευρώπη και βρέθηκε στη βόρεια Ιταλία, πριν κατευθυνθεί βόρεια και τελειώσει το ταξίδι του στην Ολλανδία. Στο τέλος του ταξιδιού, ο Thierry είχε διανύσει 2.200 χιλιόμετρα και 15 χώρες και ολοκλήρωσε το κατόρθωμα σε μόλις 22 ώρες. 


Κάνοντας αυτό το τελευταίο σημείο ακόμη πιο εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι πριν από το ταξίδι ο Thierry είχε θέσει ως στόχο να ολοκληρώσει το ταξίδι, χωρίς ωστόσο να παραβιάσει κανένα όριο ταχύτητας και κανέναν τοπικό νόμο οδικής κυκλοφορίας. Αυτό σήμαινε ότι έπρεπε βασικά να διανύσει αυτά τα χιλιόμετρα μέσα από διαφορετικές χώρες, όλες με διαφορετικούς νόμους κυκλοφορίας, σε λιγότερο από 24 ώρες!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η μοτοσυκλέτα που επέλεξε ο Thierry για τη βόλτα ήταν η Kawasaki Versys 1000. Η μοτοσυκλέτα είχε προετοιμαστεί από την Bridgestone πριν από την διαδρομή με νέα ελαστικά, και η Motul προμήθευε το λάδι. 

Το ρεκόρ που έχει σπάσει ο Thierry είναι στην πραγματικότητα ένα που κατείχε ο ίδιος αφού επισκέφτηκε 13 χώρες το 2022 ενώ οδηγούσε μια MV Agusta Super Veloce.

 

Δείτε εδώ την διαδρομή που ακολούθησε ο Thierry.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης