Επιμέλεια: Θάνος Κυλάφης

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εθελοντές έχουν επανασυναρμολογήσει και αναπαλαιώσει ένα αγωνιστικό sidecar, με το οποίο οι επισκέπτες θα μπορούν να ποζάρουν για μοναδικές φωτογραφίες σε μια νέα γκαλερί Isle of Man TT στο Μουσείο Manx.

Ο συνδυασμός μοτοσυκλέτας και sidecar είναι δωρεά από έναν πρώην αναβάτη που αγωνιζόταν στο TT με έδρα το νησί και αναπαλαιώθηκε από μια ομάδα με επικεφαλής τον Norman Cowin.

Θα εμφανίζεται στην περιοχή «Superfan» της νέας έκθεσης, μαζί με διάφορα αναμνηστικά που έχουν συλεχθεί από τους επισκέπτες κατά τη διάρκεια της μεγάλης ιστορίας του ΤΤ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ


Άλλα εκθέματα στις εγκαταστάσεις περιλαμβάνουν μια αναπαλαιωμένη Suzuki RG500, με την οποία ο Mike Hailwood κέρδισε το Senior ΤΤ του 1979.

Ο Matthew Richardson, Επιμελητής Τέχνης και Κοινωνικής Ιστορίας του Manx National Heritage, δήλωσε: “Η Manx National Heritage είναι εξαιρετικά ευγνώμων στον Norman και τους φίλους του για τη βοήθειά τους σε αυτό το μέρος του έργου της γκαλερί TT. Υπάρχει μια μακρά παράδοση στο νησί των επισκεπτών που ποζάρουν σε καινοτόμα σκηνικά, όπως αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες”.

“Συνεχίζουμε αυτή την ιδέα δίνοντας στους επισκέπτες μας την ευκαιρία να δοκιμάσουν το sidecar και να τραβήξουν μια αναμνηστική φωτογραφία από την επίσκεψή τους στο Μουσείο Manx”.

Ο πρώτος αγώνας sidecar TT διεξήχθη το 1923 και νικητές ήταν ο Freddie Dixon και ο “συνεπιβάτης” του Walter Denney.

Η νέα μόνιμη γκαλερί εκθέσεων θα αφηγηθεί την κοινωνική ιστορία του Isle of Man TT και θα προσφέρει την ευκαιρία να βιώσει κανείς την ατμόσφαιρα TT όλο το χρόνο μέσα από τις πραγματικές ιστορίες όλων των εμπλεκομένων, από αναβάτες, οικογένειες και μηχανικούς μέχρι αγωνοδίκες και θαυμαστές.

Θα ανοίξει εγκαίρως για το φετινό φεστιβάλ, με περισσότερες πληροφορίες διαθέσιμες στο manxnationalheritage.im

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης