Του Δημήτρη Διατσίδη

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το να προσαρμόζεις τη μοτοσυκλέτα σου (customising) είναι κάτι αρκετά της μόδας τον τελευταίο καιρό και η BMW Motorrad παρουσίασε ειδικές εκδόσεις των R 18 και R nineT, αλλά τώρα μας εκπλήσσει με μια ιδέα που βασίζεται πάνω στο ιδιαίτερης αισθητικής ηλεκτρικό σκούτερ CE 04. Σε συνεργασία με την BMW Motorrad Austria στο Σάλζμπουργκ, η ειδική εταιρία Vagabund Moto GmbH από το Graz, έφτιαξε το BMW CE 04 Vagabund Moto Concept.

“Ο καθένας προσδιορίζει την μελλοντική κινητικότητα με το δικό του τρόπο. Με το BMW CE 04 Vagabund Moto Concept, παρουσιάζουμε τη δική μας ιδέα για ένα στυλάτο και πολυλειτουργικό e-scooter που δείχνει πως οι ανάγκες μετακίνησης είναι προσωπικές όπως ο κάθε διαφορετικός άνθρωπος. Δεν εφεύραμε τον τροχό, αλλά έχουμε μια νέα ματιά στη λειτουργικότητα. Συνδυάσαμε λειτουργία και αισθητική με ένα τρόπο που είναι κατάλληλος για καθημερινή χρήση”, είπε ο Paul Brauchart, ιδρυτής της Vagabund Moto GmbH.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ελκυστικά χρώματα και επανασχεδιασμός ορισμένων μερών και κάποιων αξεσουάρ είναι οι αλλαγές, ενώ το ηλεκτρικό μοτέρ με τους 42 ίππους απόδοση και την αυτονομία των 130 χλμ, όταν κινείται κανείς πολύ προσεκτικά, έμειναν αναλλοίωτα σε σχέση με τη βάση που είναι το CE 04. Η φόρτιση στο 80% γίνεται σε 65 λεπτά με τον εξτρά γρήγορο φορτιστή.

“Απευθύνεται στους νέους και σπορτίφ τύπους, με το ανάλογο lifestyle”, λέει ο Oliver Balzer, της BMW Motorrad Austria.

Η βαλίτσα στο πίσω μέρος αυξάνει τον αποθηκευτικό χώρο, ενώ προσαρμόστηκε στη δεξιά πλευρά ένα σύστημα μεταφοράς μιας σανίδας σερφ! Βέβαια αν κάποιος δεν είναι οπαδός του σερφ, μπορεί να κουβαλήσει εκεί κάποιο άλλο αντικείμενο, με την ανάλογη προσαρμογή της ειδικής σχάρας.

Στην Αυστρία με τις πολλές λίμνες αυτό το σύστημα φάνηκε χρήσιμο, για να δούμε τι θα σκεφτούν για τους Έλληνες αθλητικούς τύπους.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης