Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Πίσω στο 2016 η Honda αποφάσισε να βγάλει στην παραγωγή μια μοναδική μοτοσικλέτα αποδεικνύοντας ότιΗ μοτοσικλέτα είχε τον αριθμού Νο58 από τις 213 που κατασκευάστηκαν με 191 χιλιόμετρα στο οδόμετρο. όταν θέλει, μπορεί. Μιλάμε φυσικά για την εξωτική RC213V-S, μια superbike μοτοσικλέτα η οποία ήρθε απευθείας από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP έχοντας πάρει έγκριση για χρήση στο δρόμο. Η μοτοσικλέτα είχε κάνει αίσθηση εκείνη την εποχή καθώς εκτός από τα απίθανα τεχνικά της χαρακτηριστικά, το κόστος της ήταν εξωπραγματικό στα 188.000€!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Και αν αυτά τα χρήματα σας φαίνονται πολλά, τότε θα σας πιάσει ίλιγγος όταν διαβάσετε το ποσό που δόθηκε στο τέλος Οκτωβρίου σε δημοπρασία μια RC213V-S. Στον Ιαπωνικό Οίκο δημοπρασιών Bingo & Yahoo! ένα από τα 213 μοντέλα που κατασκευάστηκαν κατάφερε να αγγίξει το ποσό των 206.000€ (!) και να γίνει η πιο ακριβή ιαπωνική μοτοσικλέτα που πουλήθηκε ποτέ.

Η Honda RC213V-S εξελιγμένη από τον Marc Marquez και τον Dani Pedrosa.

Με χειροποίητο πλαίσιο από τους μηχανικούς του HRC

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η RC213V-S ήταν ένα τεχνολογικό θαύμα καθώς το πλαίσιο της μοτοσικλέτας ήταν κατασκευασμένο από το Ακόμα και ο Marc Marquez έκανε προπόνηση με μια RC213V πριν επιστρέψει από τον τραυματισμό του το 2019.ίδιο το αγωνιστικό τμήμα του HRC. Μαζί με τις αναρτήσεις της Ohlins μπορούσε ο αναβάτης να την ρυθμίσει όπως εκείνος ήθελε προκειμένου να τη χρησιμοποιήσει στην πίστα ή στο δρόμο. Ο κινητήρας ήταν ο γνωστός V4 των 999 κ.εκ. ο οποίος στη βασική του μορφή έφτανε τους 160 ίππους. Η Honda ωστόσο πρόσφερε μαζί με τη μοτοσικλέτα ένα σπορ κιτ το οποίο ανέβαζε την ισχύ στους 220 ίππους, ενώ το βάρος από τα 170 κιλά έπεφτε στα 160 κιλά, δίνοντας εκρηκτικές επιδόσεις στη μοτοσικλέτα.

Το προηγούμενο μοντέλο που είχε το ρεκόρ της υψηλότερης τιμής πώλησης ιαπωνικής μοτοσικλέτας ήταν πάλι μια Honda. Ήταν ένα από τα τέσσερα πρωτότυπα CB750 του 1968 το οποίο άγγιξε την τιμή των 191.000 ευρώ! Η RC213V-S λοιπόν ανεβάζει το ρεκόρ πάνω από τις 200.000 ευρώ και πλέον βάζει δύσκολα στο επόμενο μοντέλο που θα τολμήσει να αγγίξει αυτό το ρεκόρ.

Βίντεο με τους Marquez και Pedrosa να οδηγούν τη μοτοσικλέτα.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Honda Africa Twin Adventure Sports 2022 έρχεται με IMU έξι αξόνων!

Πλησιάζει η ώρα του πιο ριζοσπαστικού Fireblade από την Honda

Το Honda NT1100 είναι το Deauville της νέας εποχής

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης