Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Ο Pol Tarres είναι αναβάτης αγώνων off-road, ωστόσο τα τελευταία χρόνια έχει γίνει παγκοσμίως γνωστός Η κορυφαία έκδοση του Tenere είναι το World Raid που παρουσιάστηκε στις αρχές του 2022.από την τρομερή σειρά ντοκυμαντέρ που έχει κάνει με την Yamaha Tenere 700 «The Seeker». Ο Ισπανός αναβάτης δεν σταματάει ποτέ να πειραματίζεται και να ονειρεύεται νέες περιπέτειες με αποτέλεσμα αυτήν τη φορά να επιλέγει να ανεβάσει σε δυσθεώρητα ύψη το Tenere του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Tarres μαζί με την ομάδα Trecer Racing Societe και την εταιρεία παραγωγής The Who ταξίδεψαν στην Αργεντινή προκειμένου να υλοποιήσουν το όραμα του Ισπανού αναβάτη. Ποιο ήταν αυτό; Να ανεβάσει το Tenere του στο ψηλότερο σημείο που έχει καταγραφεί μέχρι σήμερα και να γράψει το όνομά του στο βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες. Το βουνό που επιλέγει ήταν το Cerro Mercedario στην Αργεντινή και έπειτα από μια επίπονη διαδρομή και προσπάθεια, ο Ισπανός κατάφερε να φτάσει στα 6.157,5 μέτρα!

Πήρε τα βουνά ο Tarres και έφτασε πάνω από τα 6.000 μέτρα!

Ο αναβάτης της Yamaha σχολίασε μετά την απίθανη περιπέτειά του: «Ο βασικός στόχος ήταν να δοκιμάσουμε τη μοτοσικλέτα και τον αναβάτη στις πιο σκληρές συνθήκες. Γι’ αυτό αποφασίσαμε να πάμε σε αλπικά υψόμετρα. Στις 12 Μαρτίου ξεκίνησα από την βάση στα 3.000 μέτρα, έκανα δέκα χιλιόμετρα και κοιμήθηκα στον ενδιάμεσο σταθμό στα 4.500 μέτρα. Στις 14 Μαρτίου, έφτασα στο ψηλότερο σημείο με δικύλινδρη μοτοσικλέτα, στα 6.157,5 μέτρα!».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παρακολουθείστε το mini ντοκυμαντέρ του Pol Tarres.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Yamaha επιστρέφει στα Rally Raid με τη νέα Tenere 700

Αψηφά τους κανόνες της φυσικής ο Pol Tarres με τη Yamaha Tenere 700

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης