Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Η Aprilia αποφάσισε μέσα στο βαθύ καλοκαίρι να μας παρουσιάσει τις πρώτες εικόνες του νέου της Άμεσος αντίπαλος του Yamaha Tenere, αναμένεται να κοστίζει κοντά στις 10.000€adventure μοντέλου. Πρόκειται για το Tuareg 660 το οποίο είχε εδώ και καιρό ανακοινώσει το εργοστάσιο από το Noale και τώρα μας αποκαλύπτει τις πρώτες πληροφορίες και την εμφάνιση του μοντέλου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Aprilia αναφέρει πως αυτό είναι το πιο προηγμένο adventure μοντέλο που έχει φτιάξει ποτέ και μάλιστα η ίδια λέει ότι ανεβάζει τον πήχη ακόμα ψηλότερα στα ήδη υπάρχοντα μοντέλα της κατηγορίας αναφερόμενη ξεκάθαρα στον βασικό της αντίπαλο, το Yamaha Tenere.

Το Tuareg 660 θα είναι εξοπλισμένο με όλο το πακέτο ηλεκτρονικών της Aprilia και με τέσσερις επιλογές οδήγησης.

Ο κινητήρας θα έχει απόδοση 80 ίππους και 70Nm ροπής

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο βίντεο της παρουσίασης του νέου Tuareg φαίνεται ξεκάθαρα πως ο κινητήρας είναι ο γνωστός Το βάρος της μοτοσικλέτας έχει περιοριστεί στα 187 κιλά!δικύλινδρος των 659 κ.εκ. Η απόδοσή του στην περίπτωση του Tuareg έχει μειωθεί στους 80 ίππους με τη ροπή να είναι στα 70Nm. Περισσότερες πληροφορίες για το μηχανικό σύνολο δεν έχουμε, παρά μόνο ότι θα έχει τέσσερις επιλογές οδήγησης, TFT οθόνη έγχρωμη, ABS στα φρένα που απενεργοποιείται και όλη τη σουίτα ηλεκτρονικών APRC.

Η ιταλική φίρμα μας δίνει ένα στοιχείο για τις αναρτήσεις με τη διαδρομή στο εμπρός ανεστραμμένο πιρούνι να είναι στα 240mm. Τόσο εμπρός όσο και στο πίσω μονό αμορτισέρ, οι ρυθμίσεις είναι σε όλα τα επίπεδα, ενώ γίνεται ξεκάθαρο ότι η μοτοσικλέτα θα έχει πολύ μεγάλες εκτός δρόμου δυνατότητες. Το πλαίσιο είναι σωληνωτό και όχι χυτό αλουμινένιο δύο δοκών, τα φρένα είναι της Brembo, ενώ ενισχυμένο εμφανίζεται το υποπλαίσιο.

Η δομή της μοτοσικλέτας είναι κάτι μεταξύ Africa Twin και Tenere, αλλά ξεχωρίζει με τον ιδιαίτερο εμπρός προβολέα.

Αναμένουμε και το καινούριο Pegaso από την Aprilia τους επόμενους μήνες

Αισθητικά η μοτοσικλέτα διαθέτει έναν τριπλό προβολέα LED στο εμπρός μέρος, χαρακτηριστικό της σειράς Το ρεζερβουάρ καυσίμου είναι στα 18 λίτρα660, ενώ η σιλουέτα της είναι λεπτή. Τα χρώματα θυμίζουν τα παλιά μοντέλα Tuareg με λευκό, μπλε και κόκκινο, ενώ χαρακτηριστικό είναι το χαμηλό εμπρός φτερό που θυμίζει Africa Twin.

Αναμένουμε περισσότερα στοιχεία τις επόμενες εβδομάδες από την Aprilia για το Tuareg, ενώ είναι βέβαιο ότι θα το δούμε στην τελική του μορφή στην EICMA του 2021 τον Νοέμβριο.

Το βίντεο με τις πρώτες εικόνες του Tuareg 660.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Διαθέσιμη η Aprilia Tuono 125 στα 4.870€

Η Aprilia αναβιώνει και το αγαπημένο Pegaso

Πωλείται μια σπάνια Replica του θρύλου Loris Reggiani

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης