Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Έχει περάσει σχεδόν ενάμιση χρόνος από τότε που η Triumph ανακοίνωσε πως θα συνεργαστεί με την Bajaj Τα νέα μοντέλα της Triumph αναμένονται το πρώτο τρίμηνο του 2023.για την κατασκευή μικρού κυβισμού μοντέλων. Από εκείνη τη στιγμή μέχρι και σήμερα καμία ενημέρωση δεν είχαμε για το πως πηγαίνει αυτό το project και αν τελικά η Βρετανική και η Ινδική εταιρεία προχωράνε στην κοινή κατασκευή μοτοσικλετών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι καιροί ωρίμασαν ωστόσο και πλέον έχουμε τις πρώτες – έστω και κατασκοπευτικές – εικόνες της δουλειάς που έκαναν τα δύο εργοστάσια. Το πρώτο λοιπόν μοντέλο που βγαίνει από τη συνεργασία Triumph και Bajaj ανήκει στην κατηγορία των classic ρετρό μοτοσικλετών. Ο σχεδιασμός παραπέμπει στο Scrambler 1200 με στρογγυλό προβολέα εμπρός, ψηλό φτερό και αναρτήσεις με μεγάλες διαδρομές, ενώ ο κινητήρας είναι μονοκύλινδρος με κυβισμό άγνωστο για την ώρα – σίγουρα κάτω από 400 κ.εκ.

Αυτή είναι η scrambler εκδοχή του μοντέλου της Triumph-Bajaj.

Η Bajaj έχει στενή συνεργασία και με την KTM για την οποία παράγει εξαρτήματα για τα μικρά μοντέλα της Σε πρώτη φάση τα μικρά μοντέλα θα κινηθούν στις κατηγορίες των naked και classic μοτοσικλετών.αυστριακής φίρμας. Στην περίπτωση του πειραματικού Triumph βρίσκουμε και κάποια εξαρτήματα τα οποία προέρχονται από τα μοντέλα της KTM για τις ανάγκες των δοκιμών, κάτι που φυσικά στα μοντέλα παραγωγής δεν θα υπάρχει.  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στις εικόνες που κυκλοφόρησαν βρίσκουμε και μια δεύτερη έκδοση της μοτοσικλέτας με πιο street στήσιμο που παραπέμπουν σε μια μικρότερη Trident 660. Η Triumph μέχρι τώρα είχε μοντέλα μεγάλου κυβισμού στην γκάμα της και δεν μπορούσε να ανταγωνιστεί σε άλλα επίπεδα τα άλλα εργοστάσια. Με τη νέα γκάμα μικρών μοντέλων θα μπορέσει να σταθεί απέναντι στα KTM 390 Duke, BMW G310, Honda CB300R και Royal Enfield Meteor 350, μπαίνοντας δυναμικά και σε άλλες αγορές του κόσμου, όπως η Ασία και η Κίνα.

Βίντεο του rideapart.com με το νέο μικρό μοντέλο της Triumph.

Αυτή είναι η street εκδοχή του μοντέλου.

photo credit: rideapart, motobob

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ώρα για… τσάι με το Triumph Speed Triple 1200RS

Από το διάστημα στη σέλα της Triumph Tiger 900 Rally

Αποκαλυπτήρια για το νέο Triumph Tiger 1200

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης