Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Η Kawasaki έχει κυριαρχήσει την τελευταία 8ετία στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbike με την κατάκτηση Η J.Juan εξυπηρετεί 85 κατασκευαστές σε όλο τον κόσμοτίτλων τόσο στους κατασκευαστές όσο και στους οδηγούς με τον Jonathan Rea. Η Ninja ZX-10R είναι μια ολοκληρωμένη μοτοσικλέτα εξαιρετικά ανταγωνιστική η οποία διαθέτει τα κορυφαία εξαρτήματα που την έχουν οδηγήσει στην κορυφή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για το 2021 και το 2022 η Kawasaki ανακοίνωσε την επέκταση της συνεργασίας της με την εταιρεία συστημάτων πέδησης J. Juan (σωληνάκια υψηλής πίεσης). Η Καταλανική εταιρεία βρίσκεται στο πλευρό της κορυφαίας ομάδας στο WSBK τα τελευταία χρόνια και μαζί έχουν δημιουργήσει την τέλεια αίσθηση στο φρενάρισμα στο υψηλότερο επίπεδο αγώνων μοτοσικλέτας.

Στην πίστα του Aragon επικυρώθηκε η συνεργασία Kawasaki και J.Juan

Ίσως, από το 2022 να δούμε τα συστήματα της J.Juan στις μοτοσικλέτες παραγωγής της Kawasaki

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η συνεργασία πάντως θα επεκταθεί και εκτός πίστας καθώς οι δύο εταιρείες θα δουλέψουν πάνω στην εξέλιξη Η αγωνιστική Ninja στις δοκιμές του Aragon ήταν ταχύτερη από τις πρωτότυπες MotoGPτων συστημάτων πέδησης προκειμένου να αναπτύξουν λογισμικό και μηχανικά μέρη για το μέλλον. Ο Jonathan Rea, 6 φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής Superbike, σχολίασε για τη συγκεκριμένη συνεργασία: «Ο αγώνας έχει να κάνει τόσο με το τρέχεις όσο και με το να σταματάς, και τα σωληνάκια υψηλής πίεσης J.Juan είναι εξαιρετικά αξιόπιστα. Η αίσθηση φρεναρίσματος είναι τόσο καλή στην πρώτη στροφή όσο και στην τελευταία, επιτρέποντάς μου να επικεντρωθώ στη στρατηγική του αγώνα με σκοπό να κερδίσω!».

Η Kawasaki πάντως έχει δημιουργήσει μια ZX-10RR εξαιρετικά ανταγωνιστική κάτι που αποδεικνύεται και από τους χρόνους της μοτοσικλέτας στην πίστα σε σύγκριση με εκείνες του MotoGP. Σε πρόσφατες δοκιμές, όπου βρέθηκαν στην πίστα μαζί MotoGP μοτοσικλέτες με αναβάτες δοκιμών και Superbike μοτοσικλέτες, ο Jonathan Rea με την Kawasaki ήταν πιο γρήγορος από τις διαστημικές μοτοσικλέτες MotoGP, κάτι που δείχνει το τρομερό επίπεδο της Ninja.

Στις δοκιμές του Aragon η Ninja γύριζε πιο γρήγορα από τις μοτοσικλέτες MotoGP!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Παρουσιάστηκε η πρωταθλήτρια Kawasaki στο WSBK

Και η Kawasaki στον δρόμο που άνοιξε το RS660 της Aprilia

Στα 21.490€ το νέο Kawasaki ZX-10R

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης