Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Η πρώτη προσπάθεια της BMW να εισέλθει στον κόσμο των cruiser μοτοσικλετών έγινε το 1997 με ένα Ένα πιο προσιτό R18 ετοιμάζει η BMW.αμφιλεγόμενο εκείνη την εποχή μοντέλο το R1200C. Το συγκεκριμένο cruiser έμεινε στην αγορά για 7 χρόνια και μάλιστα  πρόλαβε να δημιουργήσει το δικό του vibe. Πολλοί θα θυμούνται το R1200C από την ταινία James Bond Tomorrow Never Dies, ενώ κάποιοι άλλοι θα είχαν προσέξει ότι το μοντέλο της BMW ήταν μία από τις μόλις 4 μοτοσικλέτες που βρέθηκαν στο Μουσείο Guggenheim το 1998 για την έκθεση Art of Motorcycle.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η BMW άφησε για αρκετά χρόνια στην άκρη το συγκεκριμένο εγχείρημα και πριν από δύο χρόνια επανήλθε με κάτι ακόμα πιο εμβληματικό που ήταν το R18. Το θηριώδες cruiser έγινε αμέσως ένα από τα πιο δημοφιλή μοντέλα της γερμανικής φίρμας και ήδη στην Ευρώπη και την Αμερική η αποδοχή του είναι εξαιρετική.

Αυτό είναι το R1200C του 2000.

Με boxer κινητήρα από R nineT

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι Γερμανοί βλέποντας ότι το R18 έχει σημαντικό κοινό και μάλιστα πολύ αφοσιωμένο, φαίνεται πως Πριν ολοκληρωθεί το 2022 η BMW θα μας έχει δώσει στοιχεία για το νέο της cruiser R12.προχωράει τώρα στην επέκταση της γκάμας των cruiser της σχεδιάζοντας ένα νέο μοντέλο. Απόδειξη αυτού είναι η πρόσφατη αίτηση κατοχύρωσης του λογότυπου R12 από την BMW σε Αμερική, Ιαπωνία, Αυστραλία και Γερμανία, κάτι που μας κάνει να φανταστούμε ότι το επόμενο cruiser θα ονομάζεται… R12.

Η δομή του R12 θα βασίζεται σχεδιαστικά στο R18, ωστόσο θα δανείζεται αρκετά στοιχεία από την σειρά R nineT. Ο κινητήρας αναμένεται να είναι ο γνωστός αερόψυκτος boxer των 1.170 κ.εκ. ο οποίος αποδίδει 109 ίππους και συμμορφώνεται ήδη με τις προδιαγραφές ρύπων Euro5. Αναρτήσεις και φρένα θα προέρχονται από τη σειρά R nineT, ωστόσο το πλαίσιο ίσως να είναι καινούρια για να προσαρμοστεί στις cruiser απαιτήσεις του μοντέλου. Για την ώρα θα πρέπει να κάνουμε υπομονή, ωστόσο δεν αποκλείεται το Φθινόπωρο που μας έρχεται να έχουμε κάτι χειροπιαστό από την BMW.

Ένα πιο προσιτό R12 θα κέρδιζε ακόμα περισσότερους θαυμαστές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τρία BMW R18 από τον Καναδά που θα ζηλέψεις

Αγγίξαμε το νέο BMW CE 04

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης