Γράφει ο Γιάννης Πετρόχειλος

Μπορεί η ηλεκτροκίνηση να μην έχει γίνει αποδεκτή με θέρμη από τον κόσμο των δύο τροχών, παρόλα αυτά Ο CEO του BMW Group Hellas μετά την οδήγηση του CE 04 σημείωσε ότι το scooter είναι συνδεδεμένο με την καθημερινή ζωή του αναβάτη.υπάρχουν κάποια μοντέλα τα οποία ξεχωρίζουν για την τεχνολογία και τον σχεδιασμό τους. Ένα από αυτά είναι το BMW CE 04, ένα ηλεκτρικό scooter το οποίο εκτός από την μοναδική του εμφάνιση, είναι από τα πληρέστερα πακέτα που μπορεί να προσφέρει η μοτοβιομηχανία στον τομέα του εξηλεκτρισμού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τις τελευταίες εβδομάδες δέχομαι πολύ συχνά ερωτήσεις για το νέο ηλεκτρικό scooter της BMW και η αλήθεια είναι ότι μετά την επίσημη παρουσίασή του στην Ελλάδα από την BMW Hellas δεν το είχα δει ξανά από κοντά στην έκδοση παραγωγής. Αποφάσισα λοιπόν να επισκεφτώ το κατάστημα BMW Παναγιωτόπουλος στον Γέρακα, έναν από τους σημαντικότερους επίσημους εμπόρους της BMW στην Ελλάδα. Το πρώτο μοντέλο που υπήρχε στη βιτρίνα του καταστήματος ήταν το CE 04 το οποίο οι εξυπηρετικότατοι υπάλληλοι της BMW Παναγιωτόπουλος είχαν τη διάθεση να το βγάλουν στον εξωτερικό χώρο για να έχουμε μια καλύτερη εικόνα του scooter.

LED φωτιστικά σώματα.

«Εξωγήινος» σχεδιασμός, πολύ μπροστά από την εποχή του

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το πρώτο πράγμα που σκέφτεσαι όταν κοιτάζεις το scooter της BMW είναι ότι δεν υπάρχει τίποτα παρόμοιο Η BMW προσφέρει μεγάλη γκάμα αξεσουάρ για το CE 04 όπως το τζάκετ Tokyo Connect GTX.στην αγορά μοτοσικλέτας και scooter. Με εξαίρεση ίσως το εμπρός μέρος το οποίο είναι το πιο… «φυσιολογικό» μέρος του δίκυκλου, το υπόλοιπο scooter ισορροπεί ανάμεσα στο φουτουριστικό και στο εξεζητημένο. Η επίπεδη σέλα είναι σημείο αναφοράς, το ίδιο και ο εκτεθειμένος πίσω τροχός τύπου δίσκος, ενώ το κομμάτι κάτω από τη σέλα θυμίζει διαστημικό ρομπότ με πολλές ανισόπεδες γυαλιστερές επιφάνειες. Στο εμπρός μέρος τα πράγματα είναι πιο γήινα με LED φωτιστικό σώμα στο κέντρο της μάσκας, ζελατίνα που καλύπτει την ψηφιακή οθόνη και ένα αεροδυναμικό φτερό στον εμπρός τροχό το οποίο καλύπτει σχεδόν ολόκληρο το σύστημα πέδησης.

Ο τροχός πίσω είναι αεροδυναμικής σχεδίασης με την BMW να προσφέρει αρκετές στιλιστικές λύσεις με ειδικά αυτοκόλλητα.

Το φινίρισμα και η ποιότητα των υλικών φέρουν την υπογραφή της BMW, κάτι που αντιλαμβάνεσαι ότι ακουμπήσεις με το χέρι σου το scooter. Ανεβαίνοντας στη σέλα του CE-04 μπροστά σου δεσπόζει η τεράστια TFT οθόνη των 10,25 ιντσών που έχουμε συναντήσει και σε άλλα σύγχρονα μοντέλα της BMW. Εδώ βέβαια έχουμε πληροφορίες φόρτισης της μπαταρίας, αυτονομίας και άλλα παρόμοια, ενώ ο αναβάτης μπορεί εύκολα να συνδεθεί με το scooter μέσω του smartphone του και να απολαύσει μια πλειάδα εφαρμογών και λειτουργιών που θα κάνουν την καθημερινότητά του ευχάριστη. Οι διακόπτες είναι ποιοτικοί, ενώ στο κέντρο δεσπόζει ο κεντρικός διακόπτης ο οποίος λειτουργεί με σύστημα χωρίς κλειδί (Keyless).

Διαθέτει συστήματα ασφάλειας όπως Dynamic Traction Control και Automatic Stability Control.

Σύστημα ηλεκτροκινητήρα από BMW 225e Active Tourer

Το μοντέλο δεν ήταν διαθέσιμο για οδήγηση (ανυπομονούμε να το πάρουμε για δοκιμή τις επόμενες εβδομάδες από την BMW Hellas), ωστόσο ακόμα και σταματημένο δίνει την εντύπωση ενός στιβαρού δικύκλου. Ο ηλεκτροκινητήρας του CE 04 έχει κατασκευαστεί σε συνεργασία με το τμήμα αυτοκινήτων της BMW, είναι υδρόψυκτος, τοποθετημένος μπροστά από τον πίσω τροχό και αποδίδει 42 ίππους και 62Nm ροπής. Η μετάδοση γίνεται μέσω ιμάντα και διαθέτει τρεις επιλογές οδήγησης ECO, Rain και Road. Υπάρχει από την BMW στον προαιρετικό εξοπλισμό και επιλογή Dynamic για πιο εκρηκτικές επιδόσεις. Η μπαταρία είναι τοποθετημένη στο πάτωμα του scooter για καλύτερη κατανομή του βάρους. Η χωρητικότητα είναι 8,9kWh και χαρίζει αυτονομία 135 χιλιομέτρων στο CE 04 με την φόρτιση να γίνεται είτε από οικιακή πρίζα, είτε από ταχυφορτιστή 2,3kW και 6,9kW. Ο ταχύτερος χρόνος φόρτισης με ταχυφορτιστή είναι 1 ώρα και 40 λεπτά για 0-100%.

Χώρος αποθήκευσης για ένα full face κράνος στο πλάι.

Το μέλλον είναι εδώ!

Λίγο πριν εγκαταλείψω το κατάστημα της BMW Παναγιωτόπουλος και τους υπομονετικούς υπαλλήλους στάθηκα για λίγα δευτερόλεπτα και χάζεψα από μακριά το scooter. Μου πέρασε για μια στιγμή από το μυαλό ένα μελλοντικό σενάριο κινητικότητα με ηλεκτρικά οχήματα, ησυχία, συνδεσιμότητα και καθαρό περιβάλλον. Το scooter της BMW ανήκει σε αυτό το μέλλον και το CE 04 είναι ένα από τα οχήματα που θα γίνει σημείο αναφοράς της μελλοντικής «έξυπνης» μετακίνησης.

Το BMW CE 04 μπορείτε να το βρείτε στο κατάστημα BMW Παναγιωτόπουλος, όπως και σε όλο το δίκτυο συνεργατών της BMW Motorrad Hellas στην τιμή των 12.180€. Το CE 04 λαμβάνει επιπλέον κρατική επιδότηση μέσω του προγράμματος «Κινούμαι Ηλεκτρικά», η οποία μειώνει σημαντικά την αρχική τιμή του μοντέλου.

Όλα τα στοιχεία του BMW CE 04 ΕΔΩ.

Βίντεο με την ανάλυση του μοντέλου.

 

Αεροδυναμικό κάλυμμα στα δισκόφρενα του εμπρός τροχού.

Το πλαίσιο είναι ατσάλινο σωληνωτό.

Η μετάδοση γίνεται μέσω ιμάντα.

Πλούσιες πληροφορίες από την οθόνη 10,25 ιντσών με κορυφαία συνδεσιμότητα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η BMW F850GS ταξιδεύει στα βάθη της Αραβίας

Σάρωσε στα βραβεία «Μοτοσικλέτα της Χρονιάς» η BMW

O Απρίλιος είναι μήνας BMW R18

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης