Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Η Honda πάντα δίνει ιδιαίτερη σημασία στις αγορές της Ασίας καθώς εκεί είναι ο μεγαλύτερος όγκος Η αγορά της Ασίας είναι η μεγαλύτερη για τη Honda παγκοσμίωςπωλήσεων που πετυχαίνει κάθε χρόνο. Στην Έκθεση της Σαγκάης η οποία πραγματοποιείτε αυτές τις ημέρες (ναι, γίνονται και εκθέσεις στην Ασία!) ο κολοσσός από την Ιαπωνία παρουσίασε δυο νέες εκδόσεις των δημοφιλέστατων μοντέλων της CB.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα δύο μοντέλα, τα οποία στην Ευρώπη έχουμε συνηθίσει ως CB500, πλέον στην αγορά της Ασίας θα είναι διαθέσιμα ως CB400F και CB400X. Αισθητικά, οι μοτοσικλέτες μοιάζουν πολύ στα 500άρια, ωστόσο έχουν μικρές αναβαθμίσεις. Στην περίπτωση του γυμνού F το εμπρός φωτιστικό σώμα είναι λίγο πιο επιθετικό σε σχεδιασμό και διαθέτει διαφορετική σέλα, ενώ από την άλλη το X διατηρεί την adventure αισθητική του με τον τροχό των 19 ιντσών εμπρός.

Το CB400F έχει αρκετές διαφορές σε σχέση με το... ευρωπαϊκό CB500F.

Τα CB400 προορίζονται αποκλειστικά για τις αγορές της Ασίας και Ιαπωνίας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κινητήρας των CB400 είναι δικύλινδρος μεν, αλλά περιορισμένος στα 399 κ.εκ. Ο στρόφαλος είναι 180 μοιρών και η απόδοσή του είναι 44,8 ίπποι και 37Nm ροπής. Η επιλογή του να μειώσει τον κυβισμό η Honda για τις αγορές της Ασίας έχει νόημα καθώς για εκείνη την περιοχή του πλανήτη μια μοτοσικλέτα 500 κ.εκ. θεωρείτε υπερβολική!

Πάντως, το CB500 είναι μια εξαιρετική μοτοσικλέτα και μάλιστα στην Ελλάδα έχει δυνατές πωλήσεις καθώς βρίσκεται πάντα μέσα στην πρώτη τριάδα στις πωλήσεις μοτοσικλετών κάθε μήνα.

Ίδια μοτοσικλέτα με διαφορετικά γραφικά και φυσικά κινητήρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δείγματα ανάκαμψης για την αγορά μοτοσικλέτας

Ανακαλύπτουμε το μεγαλείο της απλότητας στη Honda CBR650R

Το σύστημα Emergency Stop Signal του νέου Honda X-ADV

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης