Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbike βρέθηκε το τριήμερο που μας πέρασε στην Αργεντινή για τον Η ZXR750 ήταν από τις πρώτες μοτοσικλέτες που χρησιμοποίησαν ram-air στην εισαγωγή.προτελευταίο αγώνα της χρονιάς. Στην πίστα San Juan Villicum η εργοστασιακή ομάδα της Kawasaki θέλησε να γιορτάσει τα 125 χρόνια της φίρμας παρουσιάζοντας δύο ανεπανάληπτες εκδόσεις της αγωνιστικής Ninja ZX-10R.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στις δύο πλευρές του γκαράζ της Kawasaki Racing βρίσκονταν δύο διαφορετικά βαμμένες ZX-10R τιμώντας η κάθε μία ένα πολύ ιδιαίτερο μοντέλο. Ο Jonathan Rea είχε στα χέρια του μια Ninja βαμμένη στο μοναδικό χρωματισμό της ZXR750 του 1990. Η θρυλική σπορ μοτοσικλέτα από το Akashi είχε πράσινες, λευκές και μπλε ρίγες με το λογότυπο της εταιρίας σε μπλε χρωματισμό και πράσινες ζάντες.

Μοντέλα με πολύ βαριά… φανέλα αναβιώνουν μέσα από την Kawasaki Racing Team.

Θρυλικά μοντέλα που αγαπήθηκαν και ακόμα τις θαυμάζουμε!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην απέναντι μεριά υπήρχε ένα ακόμα πιο θρυλικό βάψιμο. Η μοτοσικλέτα του Alex Lowes ήταν βαμμένη Για πέντε περίπου χρόνια η GP-Z900R είχε τον τίτλο της ταχύτερης μοτοσικλέτας παραγωγής!στα χρώματα της αξεπέραστης GP-Z900R, της μοτοσικλέτας που κυριάρχησε τη δεκαετία του 1980. Το μαύρο και το κόκκινο χρώμα εδώ έχουν την τιμητική τους με τη μοτοσικλέτα να δείχνει πολύ άγρια και σίγουρα πιο όμορφη από τις δύο που παρουσίασε η Kawasaki.

Θυμίζουμε ότι και στους τρεις αγώνες της Αργεντινής ο Jonathan Rea ανέβηκε στο βάθρο των νικητών, ενώ στη βαθμολογία ο Βρετανός έχει μείνει 30 βαθμούς πίσω από τον Toprak Razgatlioglu με Yamaha. Ο επόμενος αγώνας πραγματοποιείται στην Ινδονησία στις 19-21 Νοεμβρίου και είναι ο τελευταίος της χρονιάς.

Ένα μικρό βίντεο μέσα από το γκαράζ της Kawasaki WSBK.

 

Αν δεν ήξερες περί τίνος πρόκειται θα νόμιζες ότι βρίσκεσαι στη δεκαετία του 1980!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πρώτες επίσημες εικόνες της υβριδικής Kawasaki Ninja

H Kawasaki δηλώνει έτοιμη να περάσει στην εποχή της ηλεκτροκίνησης

Το Z900 της Kawasaki αποκτά έκδοση SE για το 2022

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης