Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Η “μόδα” του συστήματος ραντάρ στις μοτοσικλέτες έχει ήδη ξεκινήσει. Χρησιμοποιείται σε μοντέλα όπως Ετοιμαστείτε για ένα Beverly με ηλεκτρονικό ραντάρ!το Ducati Multistrada V4, το KTM Super Adventure 1290 και το BMW R1250RT προσφέροντας ακόμα μεγαλύτερη ασφάλεια και πληροφόρηση στον αναβάτη για ότι κινείται γύρω του στο δρόμο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Piaggio Group και συγκεκριμένα η ομάδα Piaggio Fast Forward φαίνεται πως έχει αναπτύξει τη δική της τεχνολογία ραντάρ η οποία προσφέρει απεικόνιση 4D. Η εξέλιξη έγινε σε συνεργασία με τη Vayyar και είναι το πρώτο σύστημα της ιταλικής φίρμας στον συγκεκριμένο τομέα.

Το σύστημα έχει εξελιχθεί σε συνεργασία με τη Vayyar.

Μέσα στο 2022 θα τοποθετηθεί σε μοντέλα όλου του Piaggio Group

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το σύστημα ραντάρ δίνει τη δυνατότητα στη μοτοσικλέτα σε πρώτη φάση να διαθέτει adaptive cruise Μοντέλα όπως τα Moto Guzzi V85TT ή το Aprilia Tuono V4 θα αποκτήσουν πλέον τεχνολογία ραντάρcontrol, αυτόματα ρυθμιζόμενο, δηλαδή, έλεγχο της ταχύτητας της μοτοσικλέτας, όπως επίσης να διαθέτει και σύστημα ειδοποίησης επερχόμενου οχήματος.

Η Piaggio στην ανακοίνωσή της βάζει και ακόμα ένα σύστημα στο παιχνίδι. Αυτό είναι η αλλαγή λωρίδας κυκλοφορίας που δεν το είχαμε συναντήσει μέχρι τώρα, ενώ θα εισάγει και την προειδοποίηση σύγκρουσης με το προπορευόμενο όχημα. Όλα αυτά φυσικά συνεργάζονται με έναν πανίσχυρο “εγκέφαλο” στη μοτοσικλέτα, την περίφημη ECU, η οποία πλέον απαιτεί τεράστια επεξεργαστική ισχύ για να ανταπεξέλθει στις πληροφορίες που δέχεται. Το σύστημα θα κάνει την επίσημη παρουσία του στις μοτοσικλέτες και scooter της Piaggio το 2022.

Το νέο Aprilia Tuareg 660 είναι πιθανό στη δεύτερη φάση του να είναι εξοπλισμένο με σύστημα radar.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τρία επετειακά μοντέλα ετοιμάζει η Moto Guzzi

Αναβάθμισε τη Vespa σου με αξεσουάρ κορυφαίων εταιρειών

Παραδόσεις με στυλ από την Piaggio

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης